HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

Weerstation Borculo gaat voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind voor de korte termijn uit van de MOS-verwachting, de blauwe tabel hier rechtsonder, tenzij in onderstaande toelichting anders vermeld. De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied rond Borculo. Voor de toelichting kijkt het Weerstation Borculo naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” ergens in het “midden” zit!

Hieronder de MOS-verwachting van MeteoConsult voor Borculo. Deze komt tot stand door samenwerking van MeteoConsult / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachtingwow-knmi

actuele temperatuur in een animatie

het weer

toelichting weerbericht dinsdag 18 september

(update: dinsdag 18 september 22:20 uur)

Tot en met donderdag droog, veel zon en zomerse temperaturen van rond/boven  de 25ºC, in de kustgebieden lagere temperaturen en meer bewolking. Vanaf vrijdag een gevoelige weersomslag tot rond 10ºC lager met regen! Zaterdag droger en zondag/maandag wisselvalliger weer met ook meer wind.

NEERSLAG:
– Tot en met donderdag droog.
– Komende vrijdag vanuit het westen verspreid regen/buiige neerslag, daarbij ook kans op een onweersbui. De meeste regen/buiige neerslag in de loop van de nacht naar vrijdag vanuit het westen t/m de ochtend. Vrijdagmiddag wordt het tijdelijk droger/overwegend droog, in de loop van vrijdagmiddag vanuit het westen opnieuw verspreid enkele buien met daarbij ook kans op onweer. Vanaf vrijdagavond vanuit het westen overwegend droog.
– Zaterdag in het noorden verspreid wat regen/buiige neerslag, geen grote hoeveelheden. Verder zuidwaarts zaterdag overwegend droog voor de meeste plaatsen, een lokaal buitje kan er wel vallen.
– Zondag gaat nog overwegend droog van start, in de loop van zondag vanuit het westen/zuidwesten regen/buiige neerslag. Deze bereikt het oosten vanaf zondagnamiddag.
– Maandag verspreid regen/buiige neerslag, in de loop van maandagmiddag/-avond wordt het overwegend droog vanuit het westen/noordwesten. Dinsdag overwegend droog voor de meeste plaatsen.
– Een enkel atmosfeermodel verwacht in de loop van de nacht naar zondag t/m maandag regelmatig verspreid regen/buiige neerslag tot mogelijk twee regenachtige dagen.

ZON / BEWOLKING:
– In de nacht naar woensdag vrij helder. Woensdag en donderdag in het algemeen veel zon tot vrij zonnig, donderdag neemt de bewolking wel geleidelijk aan wat toe. In het westen en noordwesten wat meer bewolking op woensdag en donderdag. In de nachten t/m donderdag vrij helder tot brede opklaringen, in de nacht naar vrijdag neemt de bewolking verder toe.
– Vrijdagochtend veel bewolking, vrijdagmiddag vanuit het westen ruimte voor de zon.
– Zaterdag in het algemeen vrij veel bewolking, de meeste bewolking naar het noorden toe en naar het zuiden toe wat meer zon. Zondag begint nog met wat zon, de bewolking neemt toe in de loop van zondag. Maandag af en toe zon en dinsdag meer ruimte voor de zon.

WIND / STROMING:
– Woensdag in de loop van de dag neemt de wind weer toe tot een stevige, vlagerige wind en in het noordwestelijke kustgebied kans op windstoten. De wind komt komende zondag uit zuidwest- tot zuidelijke richting en neemt toe, maandag en dinsdag uit noordwestelijke richting en daarna uit noord- tot noordoostelijke richting.

TEMPERATUUR:
– Maximum-temperaturen: Tot en met donderdag in het algemeen 26ºC-28ºC, vrijdag tot eind volgende week in het algemeen 16ºC-18ºC tot lokaal wat hoger.
– Voor komende vrijdag de hoogste temperatuur tot ver in de nacht tot mogelijk nog 20ºC in het zuidoosten en oosten van het land, daarna tot in de ochtend snel dalende temperaturen tot rond/onder de 15ºC en in de middag mogelijk nog net weer 17ºC met wat zon!

– Minimum-temperaturen: Tot en met vrijdag 12ºC-14ºC en daarna in het algemeen 6ºC-8ºC tot lokaal lager.

LANGE TERMIJN:

– Vanaf volgende week woensdag tot het midden van de eerste oktoberweek overwegend droog weer.
– Een enkel atmosfeermodel verwacht voor volgende week woensdag in de ochtend nog wat regen/buiige neerslag, daarna t/m het laatste septemberweekend overwegend droog weer. De eerste week van oktober tot het eerste weekend van oktober verloopt wisselvallig met dagelijks verspreid regen/buiige neerslag.

WAARSCHUWING:
– Geen.

Benelux visueel

Benelux infra-rood

Voor neerslagradar Europa klik op onderstaand radarbeeld.

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

OVERZICHT WEERSTATIONS

weer

Voor het overzicht van de weerstations klik op onderstaande logo:

Het weer

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2018 VOLGENS NOAA: (update 11 september)

De verwachting voor de herfst van 2018 is als volgt:
September en oktober verlopen thermisch 0,5°C-1°C warmer dan normaal en november 1°C-2°C warmer dan normaal. September en november verlopen daarbij vrij droog, oktober wat natter dan normaal.

De verwachting voor de zomer van 2018 was als volgt:
Juni zou 1°C-2°C warmer verlopen dan normaal, dat is voor Borculo uitgekomen. Juni had in Borculo een etmaalgemiddelde van 18,3°C en daarmee 1,9°C warmer dan normaal. Verder zou juni droog verlopen en dat is ook uitgekomen, in juni viel in Borculo 35 millimeter tegen normaal rond 73 millimeter.
Juli zou 0,5°C-1°C warmer verlopen dan normaal, dat is voor Borculo niet uitgekomen. Juli had in Borculo een etmaalgemiddelde van 21,6°C en daarmee 3,1°C warmer dan normaal. Verder zou juli droog verlopen en dat is uitgekomen, in juli viel in Borculo 18,4 millimeter tegen normaal rond 83 millimeter.
Augustus zou 1°C-2°C warmer dan normaal en verder vrij droog verlopen. Dat is voor Borculo helemaal uitgekomen. Augustus had in Borculo een etmaalgemiddelde van 19,5°C en daarmee 1,6°C warmer dan normaal. Verder viel er in augustus 75 millimeter tegen normaal rond 84 millimeter.

De verwachting voor de lente van 2018 was als volgt:
Maart zou thermisch en met de neerslag rond normaal verlopen. Thermisch is dat niet uitgekomen, maart had een etmaalgemiddelde in Borculo van 4,5°C en daarmee 1,4°C kouder dan normaal. Voor Borculo is voor maart normaal 5,9°C. Met 63 millimeter aan neerslag verliep maart met de neerslag rond normaal. Gemiddeld valt in Borculo in maart 66 millimeter.
April zou thermisch 1°C-2°C warmer verlopen dan normaal en vrij droog. Thermisch is dat aardig uitgekomen, april had een etmaalgemiddelde in Borculo van 12,8°C en daarmee 3,3°C warmer dan normaal. Voor Borculo is voor april normaal 9,5°C. Met 48 millimeter aan neerslag verliep april met de neerslag rond normaal. Gemiddeld valt in Borculo in april 49 millimeter.
Mei zou thermisch en met de neerslag rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Mei had een etmaalgemiddelde in Borculo van 17,6°C en daarmee 3,9°C warmer dan normaal. Voor Borculo is voor mei normaal 13,7°C. Met 30 millimeter aan neerslag verliep mei droog. Gemiddeld valt in Borculo in mei 67 millimeter.

De verwachting voor de winter van 2017/2018 was als volgt:
December zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor december een etmaalgemiddelde van 3,0°C, december 2017 kwam in Borculo uit op 4,1°C en daarmee 1,1°C zachter dan normaal. De verwachting was dat december natter zou verlopen dan normaal, dat is zeker uitgekomen. Normaal valt er in December in Borculo 86 millimeter, nu was dat 148 millimeter.
Januari zou thermisch 2°C-3°C zachter verlopen dan normaal en dat is uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor januari een etmaalgemiddelde van 2,2°C, januari 2018 kwam in Borculo uit op 4,8°C en daarmee 2,6°C zachter dan normaal. De verwachting was dat januari natter zou verlopen dan normaal, dat is zeker uitgekomen. Normaal valt er in januari in Borculo 78 millimeter, nu was dat 110 millimeter.
Februari zou thermisch rond normaal verlopen en droger dan normaal. Thermisch is dat niet uitgekomen, februari had een etmaalgemiddelde van 0,1°C en daarmee ruim 2,5°C kouder dan normaal. Voor Borculo is voor februari normaal 2,8°C. Met 38 millimeter aan neerslag verliep februari wel droger, normaal valt er 59 millimeter.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected