HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

Weerstation Borculo gaat voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind voor de korte termijn uit van de MOS-verwachting, de blauwe tabel hier rechtsonder, tenzij in onderstaande toelichting anders vermeld. De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied rond Borculo. Voor de toelichting kijkt het Weerstation Borculo naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” ergens in het “midden” zit!

Hieronder de MOS-verwachting van MeteoConsult voor Borculo. Deze komt tot stand door samenwerking van MeteoConsult / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachtingwow-knmi

actuele temperatuur in een animatie

het weer

toelichting weerbericht maandag 18 maart

(update: maandag 18 maart 21:10 uur)

Tot in het weekend overwegend droge dagen met regelmatig ruimte voor de zon, waarbij de bewolking wel de overhand heeft. Vanaf dinsdag oplopende temperaturen van rond 10ºC tot boven 15ºC op donderdag/vrijdag, daarna weer lager. In de nacht naar dinsdag lichte vorst, daarna meest boven het vriespunt.

NEERSLAG:
– Dinsdag t/m volgende week maandag overwegend droge dagen. Dinsdagmiddag/-avond een kleine kans op een lokaal buitje en in het komend weekend wordt de kans op een lokale bui/buitje wat groter.

ZON / BEWOLKING:

– In de nacht naar dinsdag brede opklaringen tot regionaal vrij helder. Dinsdag begint met brede opklaringen met zon, de bewolking neemt toe in de loop van de ochtend/middag. In de nacht naar woensdag naast bewolking ook opklaringen.
– Woensdag t/m begin volgende week naast wolkenvelden ook regelmatig ruimte voor de zon, de bewolking heeft wel de overhand en regionaal zou het zelfs wat tegen kunnen vallen met de hoeveelheid zon. In de nachten opklaringen en regionaal kan het tot mist(banken)/nevelige condities komen.

WIND / STROMING:
– Windrichting: Dinsdag west/zuidwest, woensdag en donderdag zuidwest, vrijdag zuidwest/zuid, zaterdag en zondag west tot noordwest, volgende week maandag en dinsdag west en daarna zuid/zuidoost.

TEMPERATUUR:
– Maximum-temperaturen: Dinsdag 10ºC, woensdag 13ºC-14ºC, donderdag en vrijdag 16ºC-17ºC, zaterdag 13ºC, zondag 11ºC, vanaf volgende week maandag 12ºC-14ºC.
– N.B.: Na het komend weekend is de temperatuurverwachting onzeker!
– Minimum-temperaturen: Dinsdag rond het vriespunt tot -2ºC, daarna in het algemeen tot in de volgende week 2ºC-4ºC tot lokaal hoger.

LANGE TERMIJN:
– Volgende week dinsdag en woensdag kan zo hier en daar wat lichte regen of buitje vallen, daarna overwegend droog t/m begin van de week na het laatste maartweekend.
– Een enkel atmosfeermodel verwacht vanaf volgende week dinsdag t/m het laatste maartweekend droog weer, daarna een wisselvallige periode t/m het midden van de eerste aprilweek.

WAARSCHUWING:
– Geen.

Benelux visueel

Benelux infra-rood

winterverwachting Borculo 2018-2019

Voor neerslagradar Europa klik op onderstaand radarbeeld.

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

OVERZICHT WEERSTATIONS

weer

Voor het overzicht van de weerstations klik op onderstaande logo:

Het weer

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2019 VOLGENS NOAA: (update 10 maart)

De verwachting voor de lente van 2019 is als volgt:
Maart, april en mei verlopen alle drie 0,5C-1°C warmer dan normaal. Maart verloopt zeer nat en april en mei verlopen rond normaal met de neerslag.

De verwachting voor de winter van 2019 was als volgt:
December zou 1°C-2°C zachter verlopen dan normaal, dat is voor Borculo uitgekomen. December had een etmaalgemiddelde van 5,1°C en daarmee 2°C zachter dan normaal. Verder zou december nat verlopen en dat is ook uitgekomen, er viel in Borculo 107 millimeter tegen normaal rond 89 millimeter.
Januari zou thermisch rond normaal verlopen, dat is voor Borculo uitgekomen. Januari had een etmaalgemiddelde van 2,3°C en daarmee precies volgens de normaal. Verder zou januari iets natter verlopen dan normaal en dat is niet uitgekomen, er viel in Borculo 70 millimeter tegen normaal rond 79 millimeter.
Februari zou 0,5°C-1°C zachter verlopen dan normaal, dat is voor Borculo niet uitgekomen. Februari had een etmaalgemiddelde van 5,9°C en daarmee 3,2°C zachter dan normaal. Februari zou ook droger verlopen dan normaal, ook dat is niet uitgekomen. Met 60 millimeter verliep februari rond normaal.

De verwachting voor de herfst van 2018 was als volgt:
September zou 0,5°C-1°C warmer dan normaal en verder vrij droog verlopen. Dat is voor Borculo uitgekomen. September had in Borculo een etmaalgemiddelde van 15,4°C en daarmee 0,8°C warmer dan normaal. Verder viel er in september 51 millimeter tegen normaal rond 80 millimeter.
Oktober zou thermisch rond normaal en vrij droog verlopen. Thermisch is dat niet uitgekomen, droog kwam wel uit. Oktober had in Borculo een etmaalgemiddelde van 12°C en daarmee 1,6°C warmer dan normaal. Verder viel er in oktober 34 millimeter tegen normaal rond 75 millimeter.
November zou thermisch 1°C-2°C warmer verlopen dan normaal en vrij droog. Thermisch is dat niet uitgekomen, droog kwam wel uit. November had in Borculo een etmaalgemiddelde van 6,2°C en daarmee 0,3°C warmer dan normaal. Verder viel er in november 30 millimeter tegen normaal rond 79 millimeter.

De verwachting voor de zomer van 2018 was als volgt:
Juni zou 1°C-2°C warmer verlopen dan normaal, dat is voor Borculo uitgekomen. Juni had in Borculo een etmaalgemiddelde van 18,3°C en daarmee 1,9°C warmer dan normaal. Verder zou juni droog verlopen en dat is ook uitgekomen, in juni viel in Borculo 35 millimeter tegen normaal rond 73 millimeter.
Juli zou 0,5°C-1°C warmer verlopen dan normaal, dat is voor Borculo niet uitgekomen. Juli had in Borculo een etmaalgemiddelde van 21,6°C en daarmee 3,1°C warmer dan normaal. Verder zou juli droog verlopen en dat is uitgekomen, in juli viel in Borculo 18,4 millimeter tegen normaal rond 83 millimeter.
Augustus zou 1°C-2°C warmer dan normaal en verder vrij droog verlopen. Dat is voor Borculo helemaal uitgekomen. Augustus had in Borculo een etmaalgemiddelde van 19,5°C en daarmee 1,6°C warmer dan normaal. Verder viel er in augustus 75 millimeter tegen normaal rond 84 millimeter.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected