HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

Weerstation Borculo gaat voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind voor de korte termijn uit van de MOS-verwachting, de blauwe tabel hier rechtsonder, tenzij in onderstaande toelichting anders vermeld. De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied rond Borculo. Voor de toelichting kijkt het Weerstation Borculo naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” ergens in het “midden” zit!

Hieronder de MOS-verwachting van MeteoConsult voor Borculo. Deze komt tot stand door samenwerking van MeteoConsult / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachting

het weer

toelichting weerbericht woensdag 22 november

(update: woensdag 22 november 21:00 uur)

NEERSLAG:  Tot in de loop van donderdagochtend overwegend droog voor de meeste plaatsen. In de loop van donderdagochtend vanuit het westen verspreid regen/buiige neerslag. In het oosten kan later in de ochtend al een eerste bui vallen, de meeste neerslag voor het oosten donderdagmiddag. Donderdagnamiddag/-avond wordt het overwegend droog vanuit het westen. In de nacht naar vrijdag volgt opnieuw regen/buiige neerslag vanuit het zuidwesten.
Vrijdag t/m woensdag een zeer wisselvallige periode met verspreid regelmatig regen/buiige neerslag, vrijdag vanuit het zuidwesten en in het weekend vanuit het westen/noordwesten. Voor vrijdag wordt veel regen/buiige neerslag verwacht! Vanaf zaterdag kunnen buien ook gepaard gaan met hagel en/of onweer en zelfs een vlok natte sneeuw is niet uitgesloten.

ZON / BEWOLKING:  In de nacht naar donderdag nog enige tijd vrij helder, in de loop van de nacht neemt de bewolking toe vanuit het westen. Donderdagochtend met name in het zuidoosten en mogelijk ook nog in het oosten ruimte voor wat zon, vanuit het westen neemt de bewolking snel verder toe. Vanaf later op donderdagmiddag vanuit het westen verspreid opklaringen. In de nacht naar vrijdag verspreid nog een opklaring, de bewolking neemt vrij snel toe. Vrijdag t/m woensdag van tijd tot tijd ruimte voor de zon waarbij de bewolking wel de overhand heeft.

WIND / STROMING:  Voorlopig staat er tot na het weekend in het algemeen meer wind, met donderdag vrij veel wind. Vanaf de nacht naar donderdag neemt de wind flink toe, in de kustgebieden en het IJsselmeergebied tijdelijk tot een stormachtige wind en in het noorden windstoten. Donderdagmiddag/-avond neemt de wind geleidelijk aan weer in kracht af. De wind komt vanaf volgende week maandag t/m woensdag uit richtingen tussen west en zuid en daarna uit noordelijke richting.

TEMPERATUUR:  Maximum-temperaturen volgende week maandag en dinsdag 6ºC-8ºC en daarna rond 5ºC tot mogelijk nog wat lager. Minimum-temperaturen vanaf volgende week maandag 1ºC-3ºC en vanaf het weekend tijdens opklaringen kans op (grond)vorst. Voor vrijdag wordt de hoogste temperatuur bereikt in de nacht van donderdag op vrijdag en overdag gaat de temperatuur verder in dalende lijn!

LANGE TERMIJN:  Vanaf volgende week donderdag een wisselvallige periode t/m het midden van de week daarop. Een enkel atmosfeermodel verwacht vanaf volgende week donderdag een wisselvallige periode tot het weekend van 9-10 december, alleen voor het oosten van het land volgende week donderdag nog wel overwegend droog.

WAARSCHUWING:
  Geen!

Benelux visueel

Benelux infra-rood

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

wintersportverwachting

OVERZICHT WEERSTATIONS

weer

Voor het overzicht van de weerstations klik op onderstaande logo:

Het weer

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2017 VOLGENS NOAA: (update 18 november)

De verwachting voor de herfst van 2017 is als volgt:
September zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet echt uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor september een etmaalgemiddelde van 14,6°C, september 2017 kwam in Borculo ook uit op 14,3°C en daarmee 0,3°C koeler.
Oktober zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor oktober een etmaalgemiddelde van 10,4°C, oktober 2017 kwam in Borculo ook uit op 12,9°C en daarmee 2,5°C zachter dan normaal.
November verloopt thermisch rond normaal.

De verwachting voor de winter van 2017/2018 is als volgt:
December, januari en februari verlopen thermisch 1°C-2°C zachter dan normaal.

De verwachting voor de lente van 2018 is als volgt:
Maart en april verlopen 0,5°C-1°C zachter dan normaal en mei verloopt thermisch rond normaal.

De verwachting voor de zomer van 2017 was als volgt:
Juni zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor juni een etmaalgemiddelde van 16,3°C, juni 2017 kwam in Borculo uit op 18,3°C en daarmee 2°C warmer dan normaal.
Juli zou thermisch rond normaal verlopen, dat is ook uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor juli een etmaalgemiddelde van 18,5°C, juli 2017 kwam in Borculo uit op 18,7°C en daarmee 0,2°C warmer dan normaal.
Augustus zou thermisch rond normaal verlopen, dat is ook uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor augustus een etmaalgemiddelde van 17,9°C, augustus 2017 kwam in Borculo ook uit op 17,9°C.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected