HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

Weerstation Borculo gaat voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind voor de korte termijn uit van de MOS-verwachting, de blauwe tabel hier rechtsonder, tenzij in onderstaande toelichting anders vermeld. De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied rond Borculo. Voor de toelichting kijkt het Weerstation Borculo naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” ergens in het “midden” zit!

Hieronder de MOS-verwachting van MeteoConsult voor Borculo. Deze komt tot stand door samenwerking van MeteoConsult / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachting

het weer

toelichting weerbericht zaterdag 23 september

(update: zaterdag 23 september 9:30 uur)

NEERSLAG:  Tot en met volgende week woensdag voor de meeste plaatsen overwegend droog. Alleen zaterdag kan er in het noordoosten nog een lokale bui vallen, het is niet helemaal uitgesloten dat ook in het oosten lokaal nog een bui(tje) tot ontwikkeling komt. Zondag een droge dag. Maandag en dinsdag kan er zo hier en daar een lokaal buitje vallen van een zwakke storing vanuit Duitsland, veel neerslag wordt er niet verwacht en de meeste plaatsen houden het droog. Woensdag een droge dag. Volgende week donderdag en vrijdag verlopen de dagperiodes waarschijnlijk nog wel overwegend droog, vanaf donderdagavond tot vrijdagochtend vanuit het westen regen/buiige neerslag.

ZON / BEWOLKING:  Zaterdag in het grootste deel van het land vrij zonnig, voor het oosten en zuidoosten van het land vanaf later op zaterdagochtend vrij zonnig. Zondag verloopt na het oplossen van de grijzigheid ook vrij zonnig, later op zondag voor het oosten van het land wel kans op wolkenvelden vanuit Duitsland. Maandag en dinsdag meer bewolking met dan perioden met zon. Woensdag weer meer ruimte voor de zon met flinke zonnige perioden. Donderdag en vrijdag meer bewolking met nog wel regelmatig ruimte voor de zon.
In de nacht naar zondag brede opklaringen tot vrij helder, vanaf de nacht naar maandag meer bewolking met verspreid opklaringen. In de opklaringsgebieden kans op mist(banken) tot nevelige condities en dan wel een grijze start van de dag met in de loop van de ochtend pas zon. Voor zondag is het niet uitgesloten dat het regionaal in de ochtend geruime tijd grijs is, na het weekend wordt de kans op mist wel kleiner.

WIND / STROMING:  De wind komt vanaf volgende week donderdag uit richtingen tussen oost en zuid.

TEMPERATUUR: Maximum-temperaturen volgende week donderdag en vrijdag 20ºC-21ºC en daarna rond 16ºC-18ºC. Minimum-temperaturen vanaf volgende week donderdag t/m zaterdag 10ºC-12ºC en daarna 8ºC-10ºC. In de nacht naar zondag nog een koude nacht tot onder de 5ºC tijdens langdurige opklaringen!
LANGE TERMIJN:  Vanaf volgende week zaterdag een wisselvallige periode tot in het eerste weekend van oktober. Een enkel atmosfeermodel verwacht vanaf volgende week zaterdag t/m begin van de week na het weekend van 7-8 oktober grotendeels droog weer, alleen na het midden van de eerste oktoberweek (donderdag/vrijdag) tijdelijk wisselvalliger.

WAARSCHUWING: In de nachten in de opklaringsgebieden kans op mist(banken) tot nevelige condities! Zondagochtend kan het regionaal geruime tijd grijs zijn!

Benelux visueel

Benelux infra-rood

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier


OVERZICHT WEERSTATIONS

weer

Voor het overzicht van de weerstations klik op onderstaande logo:

Het weer

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur


SEIZOENSVERWACHTING 2017 VOLGENS NOAA:
(update 18 september)

De verwachting voor de herfst van 2017 is als volgt:
September en oktober verlopen thermisch rond normaal en november 0,5°C-1°C warmer dan normaal.

De verwachting voor de winter van 2017/2018 is als volgt:
December verloopt 0,5°C-1°C zachter dan normaal, januari en februari verlopen 1°C-2°C zachter dan normaal.

De verwachting voor de zomer van 2017 was als volgt:
Juni zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor juni een etmaalgemiddelde van 16,3°C, juni 2017 kwam in Borculo uit op 18,3°C en daarmee 2°C warmer dan normaal.
Juli zou thermisch rond normaal verlopen, dat is ook uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor juli een etmaalgemiddelde van 18,5°C, juli 2017 kwam in Borculo uit op 18,7°C en daarmee 0,2°C warmer dan normaal.
Augustus zou thermisch rond normaal verlopen, dat is ook uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor augustus een etmaalgemiddelde van 17,9°C, augustus 2017 kwam in Borculo ook uit op 17,9°C.

De verwachting voor de lente van 2017 was als volgt:
Maart zou thermisch 1°C-2°C zachter verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen, alleen het werd meer dan 2°C. Normaal voor Borculo is voor maart een etmaalgemiddelde van 5,9°C, maart 2017 kwam in Borculo uit op 8,7°C en daarmee 2,8°C zachter dan normaal.
April zou thermisch 0,5°C-1°C zachter verlopen dan normaal, dat is niet uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor april een etmaalgemiddelde van 9,6°C, april 2017 kwam in Borculo uit op 8,3°C en daarmee 1,3°C kouder dan normaal.
Mei zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor mei een etmaalgemiddelde van 13,7°C, mei 2017 kwam in Borculo uit op 15,7°C en daarmee 2°C warmer dan normaal.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected