HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

Weerstation Borculo gaat voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind voor de korte termijn uit van de MOS-verwachting, de blauwe tabel hier rechtsonder, tenzij in onderstaande toelichting anders vermeld. De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied rond Borculo. Voor de toelichting kijkt het Weerstation Borculo naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” ergens in het “midden” zit!

Hieronder de MOS-verwachting van MeteoConsult voor Borculo. Deze komt tot stand door samenwerking van MeteoConsult / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachtingwow-knmi

actuele temperatuur in een animatie

het weer

weerbericht woensdag 18 september

(update: woensdag 18 september 22.00 uur)

Tot zondagnamiddag/-avond overwegend droog. Vanaf zondagnamiddag/-avond vanuit het zuidwesten regen/buiige neerslag met kans op onweersbuien. Na het weekend een wisselvallige periode. Temperaturen donderdag 17°C-18°C, vrijdag 18°C-19°C, in het weekend 23°C-25°C tot wat hoger op zondag. Na het weekend meest 18°C-20°C. De nachten t/m vrijdag verlopen koud met lokaal kans op grondvorst.

NEERSLAG:
– In de nacht naar donderdag kan in het noorden/noordwesten nog een bui vallen. Donderdag overdag in het westen/noordwesten van het land wat lichte regen, elders overwegend droog.
– Vrijdag tot zondagnamiddag/-avond droog. Zondag voor het oosten nog overwegend droog tot in de avond, zondagnamiddag/-avond vanuit het zuidwesten regen/buiige neerslag die het oosten in de loop van zondagavond/nacht naar maandag bereikt met kans op onweersbuien.
– Maandag t/m donderdag wisselvallige dagen met dagelijks verspreid regelmatig regen/buiige neerslag. Mogelijk pas volgende week vrijdag droger tot overwegend droog.

ZON / BEWOLKING:
– In de nacht naar donderdag brede opklaringen, in het noorden/noordwesten meer bewolking en in het zuiden/zuidoosten de breedste opklaringen tot vrij helder. Het oosten zit in het overgangsgebied met naast brede opklaringen ook wat bewolking. In de opklaringsgebieden ook kans op mist(banken)/nevelige condities.
– Donderdag begint met veel bewolking naar het westen en noorden toe van het land. In het zuidoosten/zuiden begint donderdag met flinke zonnige perioden, in het oosten naast bewolking ook perioden met zon. In de loop van donderdag krijgt de zon ook meer ruimte verder noordwaarts over het land. In de nacht naar vrijdag brede opklaringen.
– Vrijdag begint met bewolking en opklaringen naar het noorden toe, in het zuiden flinke zonnige perioden. Het oosten zit daarbij in het overgangsgebied met naast bewolking ook perioden met zon. In de loop van de ochtend/middag ook voor de rest van het land flinke perioden met zon tot mogelijk in de middag/avond al vrij zonnig voor het hele land.
– Zaterdag vrij zonnig, zondag begint met veel zon en zondagmiddag neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten.
– Na het weekend dagelijks vrij veel bewolking met nog wel afgewisseld met van tijd tot tijd ruimte voor de zon.

WIND / STROMING:
– Hoofd-windrichting overdag: Donderdag N/NW, vrijdag O/NO, zaterdag en zondag ZO, vanaf maandag en de rest van de week meest Z/ZW.
– Vanaf het weekend meer wind die na het weekend verder toeneemt.

TEMPERATUUR:
– Maximum-temperaturen: Donderdag 17°C-18°C, vrijdag 18°C-19°C, zaterdag 22°C-23°C, zondag 25°C-27°C, vanaf maandag tot in het weekend van 28-29 september meest 18°C-20°C met mogelijk dinsdag en vrijdag iets hoger.
– Minimum-temperaturen: Tot en met vrijdag rond/onder 5°C met kans op lokaal grondvorst, zaterdag rond 7°C, zondag rond 10°C, maandag en dinsdag 12°C-14°C en daarna rond 10°C.

LANGE TERMIJN:
– Volgende week donderdag verspreid regen/buiige neerslag, daarna overgang naar licht wisselvallig weer met af en toe een overwegend droge dag t/m het midden van de week na het weekend van 28-29 september.

WAARSCHUWING:
– In de nachten t/m vrijdag lokaal kans op grondvorst!

Benelux visueel

Benelux infra-rood

Voor neerslagradar Europa klik op onderstaand radarbeeld.

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

OVERZICHT WEERSTATIONS

weer

Voor het overzicht van de weerstations klik op onderstaande logo:

Het weer

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2019 VOLGENS NOAA: (update 18 september)

De verwachting voor de herfst van 2019 is als volgt:
September verloopt thermisch rond 0,5°C-1°C koeler dan normaal, oktober 1°C-2°C warmer dan normaal en november 0,5°C-1°C warmer dan normaal. Met de neerslag verlopen september en oktober rond normaal en november vrij droog.

De verwachting voor de winter van 2019/2020 is als volgt:
December verloopt thermisch 1°C-2°C zachter dan normaal en met de neerslag rond normaal.
De verwachting voor januari en februari is nog niet bekend.

De verwachting voor de zomer van 2019 was als volgt:
Juni zou 0,5°C-1°C warmer verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want juni verliep wel veel warmer dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. Juni had een etmaalgemiddelde van 19,5°C en daarmee 3,1°C warmer dan normaal. Juni zou droog verlopen en dat is uitgekomen, met 32 millimeter verliep juni zeer droog, normaal valt er rond 73 millimeter.
Juli zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Want juli verliep veel warmer dan normaal met een etmaalgemiddelde van 20°C tegen normaal 18,6°C. Juli zou droog verlopen en dat is uitgekomen, met 40 millimeter verliep juli zeer droog, normaal valt er rond 82 millimeter.
Augustus zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Want augustus verliep veel warmer dan normaal met een etmaalgemiddelde van 19,1°C tegen normaal 18,0°C. Augustus zou iets natter verlopen dan normaal en dat is niet uitgekomen, met 76 millimeter verliep augustus droger. Normaal valt er rond 84 millimeter.

De verwachting voor de lente van 2019 was als volgt:
Maart zou 0,5°C-1°C zachter verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want maart verliep wel veel warmer dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. Maart had een etmaalgemiddelde van 7,8°C en daarmee 1,9°C zachter dan normaal. Maart zou nat verlopen en dat is uitgekomen, met 99 millimeter verliep maart veel natter dan normaal met rond 66 millimeter.
April zou 0,5°C-1°C zachter verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want april verliep wel veel warmer dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. April had een etmaalgemiddelde van 11,0°C en daarmee 1,4°C zachter dan normaal. April zou vrij droog verlopen en dat is uitgekomen, met 24 millimeter verliep april zeer droog, normaal valt er in Borculo rond 49 millimeter.
Mei zou 0,5°C-1°C koeler verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want mei verliep wel veel koeler dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. Mei had een etmaalgemiddelde van 11,9°C en daarmee 1,9°C koeler dan normaal. Mei zou vrij droog verlopen en dat is uitgekomen, met 34 millimeter verliep mei vrij droog, normaal valt er in Borculo rond 66 millimeter.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected