HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

Weerstation Borculo gaat voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind voor de korte termijn uit van de MOS-verwachting, de blauwe tabel hier rechtsonder, tenzij in onderstaande toelichting anders vermeld. De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied rond Borculo. Voor de toelichting kijkt het Weerstation Borculo naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” ergens in het “midden” zit!

Hieronder de MOS-verwachting van MeteoConsult voor Borculo. Deze komt tot stand door samenwerking van MeteoConsult / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachtingwow-knmi

actuele temperatuur in een animatie

het weer

weerbericht

Tijdelijk geen aanpassing van het actuele weerbericht en het weer-weetje van de dag i.v.m. diverse werkzaamheden, o.a. ict-werkzaamheden.
Ook het actuele weerstation voor de website gaat tijdelijk uit de lucht. Het actuele weer blijft wel beschikbaar via bovenstaande link van “alternatief weerstation Borculo”, deze werkt buiten de pc om. Ook de webcam geeft dan geen actueel beeld.

Benelux visueel

Benelux infra-rood

Voor neerslagradar Europa klik op onderstaand radarbeeld.

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

OVERZICHT WEERSTATIONS

weer

Voor het overzicht van de weerstations klik op onderstaande logo:

Het weer

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2019 VOLGENS NOAA: (update 1 juli)

De verwachting voor de zomer van 2019 is als volgt:
Juli verloopt thermisch rond normaal en augustus 0,5°C-1°C warmer dan normaal. Juli en augustus verlopen met de neerslag zeer droog.
Juni zou 0,5°C-1°C warmer verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want juni verliep wel veel warmer dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. Juni had een etmaalgemiddelde van 19,5°C en daarmee 3,1°C warmer dan normaal. Juni zou droog verlopen en dat is uitgekomen, met 32 millimeter verliep juni zeer droog, normaal valt er rond 73 millimeter.

De verwachting voor de lente van 2019 was als volgt:
Maart zou 0,5°C-1°C zachter verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want maart verliep wel veel warmer dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. Maart had een etmaalgemiddelde van 7,8°C en daarmee 1,9°C zachter dan normaal. Maart zou nat verlopen en dat is uitgekomen, met 99 millimeter verliep maart veel natter dan normaal met rond 66 millimeter.
April zou 0,5°C-1°C zachter verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want april verliep wel veel warmer dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. April had een etmaalgemiddelde van 11,0°C en daarmee 1,4°C zachter dan normaal. April zou vrij droog verlopen en dat is uitgekomen, met 24 millimeter verliep april zeer droog, normaal valt er in Borculo rond 49 millimeter.
Mei zou 0,5°C-1°C koeler verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want mei verliep wel veel koeler dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. Mei had een etmaalgemiddelde van 11,9°C en daarmee 1,9°C koeler dan normaal. Mei zou vrij droog verlopen en dat is uitgekomen, met 34 millimeter verliep mei vrij droog, normaal valt er in Borculo rond 66 millimeter.

De verwachting voor de herfst van 2018 was als volgt:
September zou 0,5°C-1°C warmer dan normaal en verder vrij droog verlopen. Dat is voor Borculo uitgekomen. September had in Borculo een etmaalgemiddelde van 15,4°C en daarmee 0,8°C warmer dan normaal. Verder viel er in september 51 millimeter tegen normaal rond 80 millimeter.
Oktober zou thermisch rond normaal en vrij droog verlopen. Thermisch is dat niet uitgekomen, droog kwam wel uit. Oktober had in Borculo een etmaalgemiddelde van 12°C en daarmee 1,6°C warmer dan normaal. Verder viel er in oktober 34 millimeter tegen normaal rond 75 millimeter.
November zou thermisch 1°C-2°C warmer verlopen dan normaal en vrij droog. Thermisch is dat niet uitgekomen, droog kwam wel uit. November had in Borculo een etmaalgemiddelde van 6,2°C en daarmee 0,3°C warmer dan normaal. Verder viel er in november 30 millimeter tegen normaal rond 79 millimeter.

De verwachting voor de winter van 2019 was als volgt:
December zou 1°C-2°C zachter verlopen dan normaal, dat is voor Borculo uitgekomen. December had een etmaalgemiddelde van 5,1°C en daarmee 2°C zachter dan normaal. Verder zou december nat verlopen en dat is ook uitgekomen, er viel in Borculo 107 millimeter tegen normaal rond 89 millimeter.
Januari zou thermisch rond normaal verlopen, dat is voor Borculo uitgekomen. Januari had een etmaalgemiddelde van 2,3°C en daarmee precies volgens de normaal. Verder zou januari iets natter verlopen dan normaal en dat is niet uitgekomen, er viel in Borculo 70 millimeter tegen normaal rond 79 millimeter.
Februari zou 0,5°C-1°C zachter verlopen dan normaal, dat is voor Borculo niet uitgekomen. Februari had een etmaalgemiddelde van 5,9°C en daarmee 3,2°C zachter dan normaal. Februari zou ook droger verlopen dan normaal, ook dat is niet uitgekomen. Met 60 millimeter verliep februari rond normaal.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected