HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

Weerstation Borculo gaat voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind voor de korte termijn uit van de MOS-verwachting, de blauwe tabel hier rechtsonder, tenzij in onderstaande toelichting anders vermeld. De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied rond Borculo. Voor de toelichting kijkt het Weerstation Borculo naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” ergens in het “midden” zit!

Hieronder de MOS-verwachting van MeteoConsult voor Borculo. Deze komt tot stand door samenwerking van MeteoConsult / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachting

het weer

toelichting weerbericht woensdag 21 februari

(update: woensdag 21 februari 9.00 uur)

Tot na het weekend droog en veel zon met koude nachten tot meest matige vorst! In de loop van het weekend en daarna in nog koudere lucht waarbij strenge vorst binnen bereik komt! Na midden volgende week neemt de onzekerheid toe!

NEERSLAG:
– Tot en met volgende week dinsdag droge dagen.

ZON / BEWOLKING:
– Tot en met volgende week dinsdag veel zon tot vrij zonnig, van tijd tot tijd is er wel wat bewolking. Zo kan er woensdag en donderdag in het noorden en noordwesten vanaf zee wel wat bewolking het land intrekken en verder landinwaarts mogelijk wat onschuldige stapelwolken. Daarnaast kan er vanuit Duitsland af en toe ook wel een wolkenveldje het land intrekken. In de nachten in het algemeen vrij helder tot onbewolkt.

WIND / STROMING:
– De wind komt vanaf volgende week maandag tot in de loop van woensdag uit oost- tot noordoostelijke richting, in de loop van volgende week woensdag en daarna uit noordwest- tot noordelijke richting.

TEMPERATUUR:
– Maximum-temperaturen volgende week maandag t/m woensdag rond tot onder het vriespunt en minimum-temperaturen tot meest matige vorst tot lokaal strenge vorst! Na midden volgende week mogelijk tijdelijk wat minder koud met nog wel vorst in de nacht/ochtend, vanaf het weekend wederom kouder!
– Een enkel atmosfeermodel verwacht in de loop van het komend weekend t/m het eerste maartweekend de zeer koude lucht boven ons land met overdag rond/onder het vriespunt en matige- tot strenge vorst in de nacht en vroege ochtend! In de week na het eerste maartweekend stroomt er dan weer geleidelijk aan zachtere lucht het land in.
– Maart blijft voorlopig nog wel een verlengstuk van de koude winterse periode, mogelijk volgens een enkel atmosfeermodel na midden volgende week tijdelijk minder koud!

LANGE TERMIJN:
– Volgende week woensdag nog overwegend droog weer, daarna tijdelijk wisselvalliger en vanaf het eerste maartweekend mogelijk weer overgang naar overwegend droog weer t/m het midden van de week na het eerste maartweekend.
– Een enkel atmosfeermodel verwacht vanaf volgende week woensdag t/m het eerste weekend van maart overwegend droog weer, daarna tot het tweede maartweekend wordt het geleidelijk aan wisselvalliger.

WAARSCHUWING: Voorlopig moet men rekening houden dat er in de nacht en ochtend kans is op lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten of rijpvorming!

Benelux visueel

Benelux infra-rood

winterverwachting weerstation Borculo

wintersportverwachting

Voor neerslagradar Europa klik op onderstaand radarbeeld.

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

OVERZICHT WEERSTATIONS

weer

Voor het overzicht van de weerstations klik op onderstaande logo:

Het weer

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2018 VOLGENS NOAA: (update 20 februari)

De verwachting voor de herfst van 2017 was als volgt:
September zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet echt uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor september een etmaalgemiddelde van 14,6°C, september 2017 kwam in Borculo ook uit op 14,3°C en daarmee 0,3°C koeler.
Oktober zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor oktober een etmaalgemiddelde van 10,4°C, oktober 2017 kwam in Borculo ook uit op 12,9°C en daarmee 2,5°C zachter dan normaal.
November zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor november een etmaalgemiddelde van 5,9°C, november 2017 kwam in Borculo uit op 6,4°C en daarmee 0,5°C zachter dan normaal.

De verwachting voor de winter van 2017/2018 is als volgt:
December zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor december een etmaalgemiddelde van 3,0°C, december 2017 kwam in Borculo uit op 4,1°C en daarmee 1,1°C zachter dan normaal. De verwachting was dat december natter zou verlopen dan normaal, dat is zeker uitgekomen. Normaal valt er in December in Borculo 86 millimeter, nu was dat 148 millimeter.
Januari zou thermisch 2°C-3°C zachter verlopen dan normaal en dat is uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor januari een etmaalgemiddelde van 2,2°C, januari 2018 kwam in Borculo uit op 4,8°C en daarmee 2,6°C zachter dan normaal. De verwachting was dat januari natter zou verlopen dan normaal, dat is zeker uitgekomen. Normaal valt er in januari in Borculo 78 millimeter, nu was dat 110 millimeter.
Februari verloopt thermisch rond normaal en droger dan normaal.

De verwachting voor de lente van 2018 is als volgt:
Maart verloopt 1°C-2°C kouder dan normaal. April en mei verlopen thermisch rond normaal. Maart verloopt zeer droog, april en mei verlopen met de neerslag rond normaal.

De verwachting voor de zomer van 2018 is als volgt:
Juni, juli en augustus verlopen thermisch rond normaal.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected