HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

Weerstation Borculo gaat voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind voor de korte termijn uit van de MOS-verwachting, de blauwe tabel hier rechtsonder, tenzij in onderstaande toelichting anders vermeld. De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied rond Borculo. Voor de toelichting kijkt het Weerstation Borculo naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” ergens in het “midden” zit!

Hieronder de MOS-verwachting van MeteoConsult voor Borculo. Deze komt tot stand door samenwerking van MeteoConsult / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachting

actuele temperatuur in een animatie

het weer

toelichting weerbericht dinsdag 24 april

(update: dinsdag 24 april 22.25 uur)
N.B.: Met de zomertijd komen de nieuwste atmosfeermodellen zowel in de ochtend als in de avond ook een uur later! Daarmee in de loop van de ochtend en avond mogelijk enkele extra updates!

Tot en met begin volgende week een meest wisselvallige periode, voor zondag mogelijk meer regen/buiige neerslag! Koningsdag verloopt ook niet overal droog, wel ruimte voor wat zon! Na begin volgende week droger en wat hogere temperaturen!

NEERSLAG:
– Dinsdagavond in het noorden regen/buiige neerslag, deze trekt in de nacht naar woensdag verder zuidwaarts over het land en de intensiteit neemt ook toe. Vanaf later in de nacht naar woensdag wordt het vanuit het westen droger, in de loop van woensdagochtend trekt de regen/buiige neerslag via het zuidoosten/oosten het land uit. Na het wegtrekken van de regen/buiige neerslag tot in de woensdagavond vanuit het westen nog wel verspreid enkele lokale buien. Woensdagnamiddag/-avond kan een bui gepaard gaan met onweer.
– In de nacht naar donderdag enkele lokale buien. Donderdag overdag vanuit het westen verspreid van tijd tot tijd buiige neerslag en dat met name verder landinwaarts en ook naar het oosten toe. In de kustprovincies donderdag droger tot voor de meeste plaatsen overwegend droog. Lokaal kan donderdag een bui gepaard gaan met onweer. De nacht naar vrijdag verloopt overwegend droog.
– Vrijdag verloopt overwegend droog tot de namiddag/avond. Vrijdagnamiddag/-avond en de nacht naar zaterdag valt er verspreid weer wat regen/buiige neerslag vanuit het westen/zuidwesten, vooralsnog geen grote hoeveelheden en de meeste kans daarop voor het westen en noorden van het land.
– Voor zaterdag overdag wel kans op enkele lokale buien, vooralsnog wordt er niet veel neerslag verwacht en mogelijk op veel plaatsen zo goed als overwegend droog tot in de loop van de middag. Vanaf zaterdagnamiddag t/m maandag een wisselvallige periode met verspreid van tijd tot tijd wat regen/buiige neerslag afgewisseld met droge perioden. Mogelijk zondag veel regen! Dinsdag verloopt overwegend droog.

ZON / BEWOLKING:
– De nacht naar woensdag verloopt overwegend bewolkt, mogelijk later in de nacht in het westen een eerste opklaring. Woensdagochtend begint voor het grootste deel van het land overwegend bewolkt, alleen in het westen al wel wat opklaringen. In de loop van de ochtend/middag vanuit het westen opklaringen met regelmatig ruimte voor wat zon. Voor het oosten met name vanaf de middag ruimte voor de zon. In de nacht naar donderdag verspreid opklaringen.
– Donderdag t/m dinsdag regelmatig ruimte voor de zon tot mogelijk perioden met zon, voor donderdag veel meer zon in de kustgebieden.

WIND / STROMING:
– De wind komt komende zondag uit oost- tot noordoostelijke richting en daarna meest uit zuidwest- tot zuidelijke richting.

TEMPERATUUR:
– Maximum-temperaturen vanaf komende zondag in het algemeen 16°C-18°C, alleen volgende week maandag en dinsdag lager tot 14°C. Minimum-temperaturen vanaf komende zondag 6°C-8°C tot lokaal lager als het langer opklaart.

LANGE TERMIJN:
– Volgende week woensdag overwegend droog weer voor de meeste plaatsen, daarna een licht wisselvallige periode tot overwegend droog voor veel plaatsen tot het midden van de week na het eerste meiweekend.
– Een enkel atmosfeermodel verwacht vanaf volgende week woensdag t/m het midden van de week na het eerste meiweekend een wisselvallige periode, mogelijk alleen eind volgende week een paar drogere tot overwegend droge dagen.

WAARSCHUWING:  Geen!


Benelux visueel

Benelux infra-rood

Voor neerslagradar Europa klik op onderstaand radarbeeld.

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

OVERZICHT WEERSTATIONS

weer

Voor het overzicht van de weerstations klik op onderstaande logo:

Het weer

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2018 VOLGENS NOAA: (update 17 april)

De verwachting voor de lente van 2018 is als volgt:
Maart zou thermisch en met de neerslag rond normaal verlopen. Thermisch is dat niet uitgekomen, maart had een etmaalgemiddelde in Borculo van 4,5°C en daarmee 1,4°C kouder dan normaal. Voor Borculo is voor maart normaal 5,9°C. Met 63 millimeter aan neerslag verliep maart met de neerslag rond normaal. Gemiddeld valt in Borculo in maart 66 millimeter.
April verloopt thermisch 1°C-2°C warmer dan normaal en mei verloopt thermisch rond normaal. April verloopt daarbij vrij droog en mei met de neerslag rond normaal.

De verwachting voor de zomer van 2018 is als volgt:
Juni verloopt thermisch 0,5°C-1°C warmer dan normaal, juli en augustus verlopen thermisch rond normaal. Daarbij verloopt juni zeer droog en juli met de neerslag rond normaal.

De verwachting voor de herfst van 2017 was als volgt:
September zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet echt uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor september een etmaalgemiddelde van 14,6°C, september 2017 kwam in Borculo ook uit op 14,3°C en daarmee 0,3°C koeler.
Oktober zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor oktober een etmaalgemiddelde van 10,4°C, oktober 2017 kwam in Borculo ook uit op 12,9°C en daarmee 2,5°C zachter dan normaal.
November zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor november een etmaalgemiddelde van 5,9°C, november 2017 kwam in Borculo uit op 6,4°C en daarmee 0,5°C zachter dan normaal.

De verwachting voor de winter van 2017/2018 was als volgt:
December zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor december een etmaalgemiddelde van 3,0°C, december 2017 kwam in Borculo uit op 4,1°C en daarmee 1,1°C zachter dan normaal. De verwachting was dat december natter zou verlopen dan normaal, dat is zeker uitgekomen. Normaal valt er in December in Borculo 86 millimeter, nu was dat 148 millimeter.
Januari zou thermisch 2°C-3°C zachter verlopen dan normaal en dat is uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor januari een etmaalgemiddelde van 2,2°C, januari 2018 kwam in Borculo uit op 4,8°C en daarmee 2,6°C zachter dan normaal. De verwachting was dat januari natter zou verlopen dan normaal, dat is zeker uitgekomen. Normaal valt er in januari in Borculo 78 millimeter, nu was dat 110 millimeter.
Februari zou thermisch rond normaal verlopen en droger dan normaal. Thermisch is dat niet uitgekomen, februari had een etmaalgemiddelde van 0,1°C en daarmee ruim 2,5°C kouder dan normaal. Voor Borculo is voor februari normaal 2,8°C. Met 38 millimeter aan neerslag verliep februari wel droger, normaal valt er 59 millimeter.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected