HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

Weerstation Borculo gaat voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind voor de korte termijn uit van de MOS-verwachting, de blauwe tabel hier rechtsonder, tenzij in onderstaande toelichting anders vermeld. De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied rond Borculo. Voor de toelichting kijkt het Weerstation Borculo naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” ergens in het “midden” zit!

Hieronder de MOS-verwachting van MeteoGroup voor Borculo. Deze komt tot stand door samenwerking van MeteoGroup / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachtingwow-knmi

actuele temperatuur in een animatie

het weer

weerbericht dinsdag 31 maart

Met de zomertijd komen de nieuwste weerkaarten in de ochtend en avond ook later, indien nodig in de loop van de ochtend en avond een extra update van het weerbericht!

(update: dinsdag 31 maart 22.20 uur)

Tot ver in de volgende week grotendeels droog voor de meeste plaatsen. Alleen woensdag in de noordelijke helft van het land een bui en donderdag in de loop van de dag enkele buien. Dagelijks regelmatig ruimte voor de zon, de meeste zon voor het weekend. Temperaturen t/m vrijdag rond 10°C, zaterdag 12°C, zondag t/m donderdag 18°C-20°C en daarna rond 15°C. In de nachten naar woensdag -3°C tot -5°C tot lokaal matige vorst tot -6°C, donderdag rond 2°C, vrijdag 2°C-4°C, zaterdag rond -2°C, zondag 3°C-5°C en daarna boven de 5°C.

NEERSLAG:
– In de loop van de nacht naar woensdag kan er in het noorden weer een eerste bui vallen.
– Woensdag in de noordelijke provincies en later ook in het midden van het land verspreid een lichte bui, elders blijft het droog. Het oosten van het land houdt het overwegend droog.
– Donderdag verloopt geruime tijd droog. In de loop van donderdag vanuit het noorden verspreid wat regen/buiige neerslag die het oosten waarschijnlijk pas in de nacht naar vrijdag bereikt. In de nacht naar vrijdag in het oosten van het land ook wat regen/buiige neerslag, in de loop van de nacht wordt het weer droog.
– Vrijdag overdag t/m dinsdag een overwegend droge periode. Mogelijk alleen later op maandagmiddag/-avond een lokaal buitje of “spat” regen.

ZON / BEWOLKING:
– In de nacht naar woensdag voor het grootste deel van het land onbewolkt, in de loop van de nacht in het noorden van het land wel een toename van bewolking. Met uitzondering van het noorden kan het elders tot mist/nevelige condities komen.
– Woensdag trekt de bewolking vanuit het noorden langzaam verder zuidwaarts. Voor het zuiden van het land verloopt de woensdag grotendeels vrij zonnig, de meeste bewolking voor het noorden van het land en in de loop van de ochtend/middag ook voor het midden en oosten van het land. Voor het oosten van het land verloopt de ochtend nog wel vrij zonnig, vanaf eind van de ochtend begin middag neemt de bewolking flink toe. In de nacht naar donderdag naast bewolking ook verspreid een opklaring.
– Donderdag en vrijdag naast bewolking ook nog wel regelmatig ruimte voor de zon. Donderdag neemt in de loop van de dag de bewolking toe vanuit het noordwesten en vrijdag overdag weer wat meer ruimte voor de zon.
– Het weekend verloopt met zonnige perioden tot flinke zonnige perioden, na het weekend meer bewolking met nog wel regelmatig ruimte voor de zon.

WIND / STROMING:
– Hoofd-windrichting overdag: Woensdag W/ZW-W-W/NW, donderdag ZW, vrijdag NW, zaterdag ZO, zondag Z/ZO, maandag Z/ZW, dinsdag/woensdag ZO en donderdag Z.
– Windkracht: Woensdag t/m begin volgende week een meest matige wind windkracht 3-4.

TEMPERATUUR:
– Maximum-temperaturen: Tot en met vrijdag rond 10°C, zaterdag 12°C, vanaf zondag t/m volgende week donderdag 18°C-20°C, daarna lager met rond 15°C. Vanaf volgende week dinsdag wordt de temperatuurverwachting wel wat onzekerder, ook verwachtingen vanaf dinsdag al rond 15°C.
– Minimum-temperaturen: Woensdag -3°C tot -5°C en lokaal matige vorst tot -6°C, donderdag rond 2°C, vrijdag 2°C-4°C, zaterdag rond -2°C, zondag 3°C-5°C en daarna ruim boven de 5°C.

LANGE TERMIJN:
– Volgende week woensdag/donderdag droog en daarna tot het midden van de week na het weekend 11-12 april vooralsnog een licht wisselvallige periode waarbij de droge perioden ruimschoots de overhand hebben.

WAARSCHUWING:
– Geen.

Benelux visueel

Benelux infra-rood

Voor neerslagradar Europa klik op onderstaand radarbeeld.

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

OVERZICHT WEERSTATIONS “HetWeerActueel”, klik op logo  

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2020 VOLGENS NOAA en ECMWF: (update 31 maart)

De verwachting voor de lente van 2020 is als volgt:
Maart zou 1°C-2°C warmer verlopen dan normaal, dat is voor Borculo niet helemaal uitgekomen. Maart verliep met een etmaalgemiddelde van 6,5°C wel 0,5°C warmer dan normaal. Met de neerslag verliep maart rond normaal voor Borculo met 64 millimeter tegen normaal rond 67 millimeter.
April verloopt rond normaal en mei verloopt 0,5°C-1°C warmer dan normaal. Met de neerslag verlopen april en mei rond normaal.

De verwachting voor de winter van 2019/2020 was als volgt:
December zou thermisch 1°C-2°C zachter verlopen dan normaal, dat is uitgekomen voor Borculo. Want december verliep met een etmaalgemiddelde van 5,1°C precies 2°C zachter dan normaal. December zou met de neerslag nat verlopen, dat is niet uitgekomen. Er viel 72 millimeter neerslag tegen normaal gemiddeld 89 millimeter voor Borculo.
Januari zou thermisch 2°C-3°C zachter verlopen dan normaal, dat is uitgekomen voor Borculo. Want januari verliep met een etmaalgemiddelde van 4,9°C 2,6°C zachter dan normaal. Januari zou met de neerslag nat verlopen, dat is niet uitgekomen. Er viel 53 millimeter neerslag tegen normaal gemiddeld 79 millimeter voor Borculo.
Februari zou thermisch 2°C-3°C zachter verlopen dan normaal, dat is niet helemaal uitgekomen voor Borculo. Want februari verliep met een etmaalgemiddelde van 6,5°C 3,7°C zachter dan normaal. Januari zou met de neerslag nat verlopen, dat is uitgekomen. Er viel 135 millimeter neerslag tegen normaal gemiddeld 58 millimeter voor Borculo.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected