HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

Weerstation Borculo gaat voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind voor de korte termijn uit van de MOS-verwachting, de blauwe tabel hier rechtsonder, tenzij in onderstaande toelichting anders vermeld. De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied rond Borculo. Voor de toelichting kijkt het Weerstation Borculo naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” ergens in het “midden” zit!

Hieronder de MOS-verwachting van MeteoConsult voor Borculo. Deze komt tot stand door samenwerking van MeteoConsult / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachtingwow-knmi

actuele temperatuur in een animatie

het weer

weerbericht vrijdag 22 november

(update: vrijdag 22 november 21.55 uur)

Tot maandagnamiddag voor de meeste plaatsen droog, daarna een wisselvallige periode tot het weekend van de maandwisseling. Temperaturen t/m woensdag 9°C-11°C, donderdag/vrijdag 8°C-9 °C en daarna vooralsnog 6°C-8°C. In de nachten meest ruim boven het vriespunt, alleen in de nacht naar zaterdag/zondag lokaal tot rond het vriespunt.

NEERSLAG:
– Tot maandagnamiddag/-avond voor de meeste plaatsen droog, alleen in de nacht naar zaterdag en zaterdag overdag valt in het zuidwesten/zuiden van het land wel wat regen/buiige neerslag.
– Vanaf maandagnamiddag vanuit het zuidwesten regen/buiige neerslag, deze bereikt het oosten waarschijnlijk pas in de maandagavond.
– Dinsdag t/m vrijdag valt dagelijks verspreid regen/buiige neerslag. Vrijdag en deels de eerste helft van zaterdag lijkt daarbij wel droger te verlopen.

ZON / BEWOLKING:
– De nacht naar zaterdag begint met flinke opklaringen, in de loop van de nacht neemt de bewolking weer toe vanuit het zuidwesten en vanuit Duitsland kan laaghangende bewolking het land intrekken.
– Zaterdag begint met vrij veel bewolking en in de loop van zaterdag afgewisseld met geleidelijk aan wat ruimte voor de zon, met name zaterdagmiddag wat meer zon voor het oosten en noorden van het land. Vanaf zaterdagnamiddag/-avond klaart het breder op. In de nacht naar zondag verspreid brede opklaringen met lokaal mist(banken)nevelige condities.
– Zondag meer ruimte voor de zon met perioden met zon, in het noorden meer bewolking. Vanaf zondagmiddag neemt de bewolking weer toe. In de nacht naar maandag naast bewolking ook nog verspreid wat opklaringen.
– Maandag nog wel van tijd tot tijd wat ruimte voor de zon. Vanaf dinsdag veel bewolking met op de meeste dagen slechts af en toe ruimte voor de zon met, mogelijk voor diverse regio’s overwegend bewolkte dagen.

WIND / STROMING:
– Hoofd-windrichting overdag: Zaterdag O, zondag ZO-Z, maandag Z/ZO, dinsdag/woensdag ZUIDELIJK, donderdag ZW-W, vrijdag ZW-ZO, zaterdag O-ZO, zondag N, .
– Windkracht: Voor het oosten zaterdag en vanaf dinsdag meer wind met windkracht drie tot vier.

TEMPERATUUR:
– Maximum-temperaturen: Tot en met woensdag in het algemeen 9°C-11, donderdag/vrijdag 8°C-9°C, vanaf volgende week zaterdag vooralsnog 6°C-8°C.
– Minimum-temperaturen: Tot en met zondag meest rond 2°C tot lokaal rond het vriespunt tijdens wat langer aanhoudende opklaringen, vanaf maandag t/m vrijdag 5°C-7°C en daarna meest rond 2°C tot lichte vorst als het langer opklaart.
– N.B.: Vanaf het weekend van de maandwisseling wordt de temperatuurverwachting erg onzeker!

LANGE TERMIJN:
– Vanaf volgende week zaterdag tot het eerste december-weekend licht wisselvallig weer met af en toe ook een droge dag, .

WAARSCHUWING:
– Geen.

Benelux visueel

Benelux infra-rood

Voor neerslagradar Europa klik op onderstaand radarbeeld.

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

OVERZICHT WEERSTATIONS “HetWeerActueel”, klik op logo  

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2019 VOLGENS NOAA en ECMWF: (update 20 november)

De verwachting voor de herfst van 2019 is als volgt:
September zou thermisch 0,5°C-1°C koeler verlopen dan normaal, dat is niet uitgekomen voor Borculo. Want september verliep met een etmaalgemiddelde van 14,6°C precies normaal. September zou met de neerslag rond normaal verlopen, dat is ook niet uitgekomen. Met 88 millimeter neerslag tegen normaal 79 millimeter was september wel wat natter.
Oktober zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen voor Borculo. Want oktober verliep met een etmaalgemiddelde van 11,6°C 1,2°C warmer dan normaal. Oktober zou met de neerslag rond normaal verlopen, ook dat is niet uitgekomen. Met 101 millimeter neerslag tegen normaal 74 millimeter was oktober veel natter.

November verloopt thermisch rond normaal en met de neerslag aanzienlijk droger dan normaal.

De verwachting voor de winter van 2019/2020 is als volgt:
December en januari verlopen 1°C-2°C zachter dan normaal en droger dan normaal.
De verwachting voor februari is nog niet bekend.

Het ECMWF verwacht voor de komende winterperiode een zachte winter met 0,5°C-1°C zachter dan normaal en verder regelmatig meer wind en regen.

De verwachting voor de zomer van 2019 was als volgt:
Juni zou 0,5°C-1°C warmer verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want juni verliep wel veel warmer dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. Juni had een etmaalgemiddelde van 19,5°C en daarmee 3,1°C warmer dan normaal. Juni zou droog verlopen en dat is uitgekomen, met 32 millimeter verliep juni zeer droog, normaal valt er rond 73 millimeter.
Juli zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Want juli verliep veel warmer dan normaal met een etmaalgemiddelde van 20°C tegen normaal 18,6°C. Juli zou droog verlopen en dat is uitgekomen, met 40 millimeter verliep juli zeer droog, normaal valt er rond 82 millimeter.
Augustus zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Want augustus verliep veel warmer dan normaal met een etmaalgemiddelde van 19,1°C tegen normaal 18,0°C. Augustus zou iets natter verlopen dan normaal en dat is niet uitgekomen, met 76 millimeter verliep augustus droger. Normaal valt er rond 84 millimeter.

De verwachting voor de lente van 2019 was als volgt:
Maart zou 0,5°C-1°C zachter verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want maart verliep wel veel warmer dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. Maart had een etmaalgemiddelde van 7,8°C en daarmee 1,9°C zachter dan normaal. Maart zou nat verlopen en dat is uitgekomen, met 99 millimeter verliep maart veel natter dan normaal met rond 66 millimeter.
April zou 0,5°C-1°C zachter verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want april verliep wel veel warmer dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. April had een etmaalgemiddelde van 11,0°C en daarmee 1,4°C zachter dan normaal. April zou vrij droog verlopen en dat is uitgekomen, met 24 millimeter verliep april zeer droog, normaal valt er in Borculo rond 49 millimeter.
Mei zou 0,5°C-1°C koeler verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want mei verliep wel veel koeler dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. Mei had een etmaalgemiddelde van 11,9°C en daarmee 1,9°C koeler dan normaal. Mei zou vrij droog verlopen en dat is uitgekomen, met 34 millimeter verliep mei vrij droog, normaal valt er in Borculo rond 66 millimeter.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected