HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

Weerstation Borculo gaat voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind voor de korte termijn uit van de MOS-verwachting, de blauwe tabel hier rechtsonder, tenzij in onderstaande toelichting anders vermeld. De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied rond Borculo. Voor de toelichting kijkt het Weerstation Borculo naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” ergens in het “midden” zit!

Hieronder de MOS-verwachting van MeteoConsult voor Borculo. Deze komt tot stand door samenwerking van MeteoConsult / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachting

actuele temperatuur in een animatie

het weer

tijdelijk geen toelichting

Tijdelijk door omstandigheden geen updates van de “toelichting op het weerbericht” en het “weer-weetje van de dag”!

Benelux visueel

Benelux infra-rood

Voor neerslagradar Europa klik op onderstaand radarbeeld.

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

OVERZICHT WEERSTATIONS

weer

Voor het overzicht van de weerstations klik op onderstaande logo:

Het weer

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2018 VOLGENS NOAA: (update 28 juni)

De verwachting voor de zomer van 2018 is als volgt:
Juni verloopt 1°C-2°C warmer dan normaal en juli 0,5°C-1°C warmer dan normaal, augustus verloopt thermisch rond normaal. Daarbij verlopen juni en juli vrij droog en augustus rond normaal met de neerslag.

De verwachting voor de herfst van 2018 is als volgt:
September en oktober verlopen thermisch rond normaal, november verloopt thermisch 0,5°C-1°C warmer dan normaal. Daarbij verloopt september natter dan normaal.

De verwachting voor de lente van 2018 was als volgt:
Maart zou thermisch en met de neerslag rond normaal verlopen. Thermisch is dat niet uitgekomen, maart had een etmaalgemiddelde in Borculo van 4,5°C en daarmee 1,4°C kouder dan normaal. Voor Borculo is voor maart normaal 5,9°C. Met 63 millimeter aan neerslag verliep maart met de neerslag rond normaal. Gemiddeld valt in Borculo in maart 66 millimeter.
April zou thermisch 1°C-2°C warmer verlopen dan normaal en vrij droog. Thermisch is dat aardig uitgekomen, april had een etmaalgemiddelde in Borculo van 12,8°C en daarmee 3,3°C warmer dan normaal. Voor Borculo is voor april normaal 9,5°C. Met 48 millimeter aan neerslag verliep april met de neerslag rond normaal. Gemiddeld valt in Borculo in april 49 millimeter.
Mei zou thermisch en met de neerslag rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Mei had een etmaalgemiddelde in Borculo van 17,6°C en daarmee 3,9°C warmer dan normaal. Voor Borculo is voor mei normaal 13,7°C. Met 30 millimeter aan neerslag verliep mei droog. Gemiddeld valt in Borculo in mei 67 millimeter.

De verwachting voor de winter van 2017/2018 was als volgt:
December zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor december een etmaalgemiddelde van 3,0°C, december 2017 kwam in Borculo uit op 4,1°C en daarmee 1,1°C zachter dan normaal. De verwachting was dat december natter zou verlopen dan normaal, dat is zeker uitgekomen. Normaal valt er in December in Borculo 86 millimeter, nu was dat 148 millimeter.
Januari zou thermisch 2°C-3°C zachter verlopen dan normaal en dat is uitgekomen. Normaal voor Borculo is voor januari een etmaalgemiddelde van 2,2°C, januari 2018 kwam in Borculo uit op 4,8°C en daarmee 2,6°C zachter dan normaal. De verwachting was dat januari natter zou verlopen dan normaal, dat is zeker uitgekomen. Normaal valt er in januari in Borculo 78 millimeter, nu was dat 110 millimeter.
Februari zou thermisch rond normaal verlopen en droger dan normaal. Thermisch is dat niet uitgekomen, februari had een etmaalgemiddelde van 0,1°C en daarmee ruim 2,5°C kouder dan normaal. Voor Borculo is voor februari normaal 2,8°C. Met 38 millimeter aan neerslag verliep februari wel droger, normaal valt er 59 millimeter.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected