HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

Weerstation Borculo gaat voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind voor de korte termijn uit van de MOS-verwachting, de blauwe tabel hier rechtsonder, tenzij in onderstaande toelichting anders vermeld. De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied rond Borculo. Voor de toelichting kijkt het Weerstation Borculo naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” ergens in het “midden” zit!

Hieronder de MOS-verwachting van MeteoConsult voor Borculo. Deze komt tot stand door samenwerking van MeteoConsult / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachtingwow-knmi

actuele temperatuur in een animatie

het weer

weerbericht woensdag 22 mei

(update: woensdag 22 mei 22:15 uur)

Tot zondagnamiddag/-avond overwegend droog, daarna deze maand geen droog etmaal meer. Temperaturen donderdag en vrijdag tot 22°C-23°C, daarna in het algemeen 17°C-19°C en na midden volgende week lager.

NEERSLAG:
– Tot en met zaterdag overwegend droge dagen. Donderdag maakt later op de middag/avond het zuidwesten nog wel kans op een lokale bui. Verder is het niet helemaal uitgesloten dat er een lokaal buitje valt op zaterdag en vooralsnog de meeste kans daarop voor het zuiden/zuidwesten van het land.
– Zondag voor het oosten tot de namiddag/avond overwegend droog. In de loop van zondag kan in het noorden zo hier en daar al wat lichte regen vallen. In de loop van zondagmiddag/-avond vanuit het westen regen/buiige neerslag, deze bereikt het oosten waarschijnlijk pas in de avond. Zondagavond en in de nacht naar maandag vanuit het westen regen/buiige neerslag.
– Maandag t/m woensdag dagelijks verspreid regen/buiige neerslag.

ZON / BEWOLKING:
– In de nacht naar donderdag brede opklaringen tot vrij helder met lokaal een mistbank.
– Donderdag begint met veel zon, in de loop van donderdag vanuit het westen/zuidwesten sluierbewolking en in de loop van donderdag ook stapelwolken. In de nacht naar vrijdag opklaringen.
– Vanaf vrijdag meer bewolking. Vrijdag nog wel flinke zonnige perioden, zaterdag t/m woensdag een verdere toename van de bewolking met nog wel regelmatig ruimte voor de zon. Zondag overdag in het noorden al meer bewolking.

WIND / STROMING:
– Hoofd-windrichting: Donderdag zuidwest, vrijdag west/noordwest, zaterdag noordwest en vanaf zondag en daarna west tot zuidwest.
– Zondag en maandag staat er meer wind.

TEMPERATUUR:

– Maximum-temperaturen: Donderdag en vrijdag 22°C-23°C, zaterdag t/m volgende week woensdag in het algemeen 17°C-19°C, alleen komende zondag wat hoger tot 21°C. Vanaf volgende week donderdag 15°C-17°C. Na het eerste weekend van juni wat hoger, voorlopig nog wel onder de 20°C.
– Minimum-temperaturen: Donderdag 3°C-5°C, aan de grond in de buurt van het vriespunt. Vanaf vrijdag t/m midden volgende week in het algemeen 7°C-9°C tot lokaal wat lager of hoger. Na midden volgende week 5°C-7°C als het langer opklaart.

LANGE TERMIJN:
– Vanaf volgende week donderdag een wisselvallige periode t/m het midden van de week na het eerste weekend van juni.
– Een enkel atmosfeermodel verwacht vanaf volgende week donderdag t/m zaterdag dagelijks verspreid regen/buiige neerslag, daarna overwegend droog tot het weekend van 8-9 juni.

WAARSCHUWING:
– In de nacht naar donderdag zou het heel lokaal tot wat grondvorst kunnen komen in het oosten en noordoosten van het land.

Benelux visueel

Benelux infra-rood

Voor neerslagradar Europa klik op onderstaand radarbeeld.

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

OVERZICHT WEERSTATIONS

weer

Voor het overzicht van de weerstations klik op onderstaande logo:

Het weer

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2019 VOLGENS NOAA: (update 16 mei)

De verwachting voor de lente van 2019 is als volgt:
Maart zou 0,5°C-1°C zachter verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want maart verliep wel veel warmer dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. Maart had een etmaalgemiddelde van 7,8°C en daarmee 1,9°C zachter dan normaal. Maart zou nat verlopen en dat is uitgekomen, met 99 millimeter verliep maart veel natter dan normaal met rond 66 millimeter.
April zou 0,5°C-1°C zachter verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want april verliep wel veel warmer dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. April had een etmaalgemiddelde van 11,0°C en daarmee 1,4°C zachter dan normaal. April zou vrij droog verlopen en dat is uitgekomen, met 24 millimeter verliep april zeer droog, normaal valt er in Borculo rond 49 millimeter.
Mei verloopt thermisch 0,5°C-1°C kouder dan normaal en vrij droog.

De verwachting voor de zomer van 2019 is als volgt:
Juni verloopt 1°C-2°C warmer dan normaal, juli 0,5°C-1°C warmer dan normaal en augustus thermisch rond normaal. Juni en augustus verlopen met de neerslag rond normaal en juli vrij droog.

De verwachting voor de winter van 2019 was als volgt:
December zou 1°C-2°C zachter verlopen dan normaal, dat is voor Borculo uitgekomen. December had een etmaalgemiddelde van 5,1°C en daarmee 2°C zachter dan normaal. Verder zou december nat verlopen en dat is ook uitgekomen, er viel in Borculo 107 millimeter tegen normaal rond 89 millimeter.
Januari zou thermisch rond normaal verlopen, dat is voor Borculo uitgekomen. Januari had een etmaalgemiddelde van 2,3°C en daarmee precies volgens de normaal. Verder zou januari iets natter verlopen dan normaal en dat is niet uitgekomen, er viel in Borculo 70 millimeter tegen normaal rond 79 millimeter.
Februari zou 0,5°C-1°C zachter verlopen dan normaal, dat is voor Borculo niet uitgekomen. Februari had een etmaalgemiddelde van 5,9°C en daarmee 3,2°C zachter dan normaal. Februari zou ook droger verlopen dan normaal, ook dat is niet uitgekomen. Met 60 millimeter verliep februari rond normaal.

De verwachting voor de herfst van 2018 was als volgt:
September zou 0,5°C-1°C warmer dan normaal en verder vrij droog verlopen. Dat is voor Borculo uitgekomen. September had in Borculo een etmaalgemiddelde van 15,4°C en daarmee 0,8°C warmer dan normaal. Verder viel er in september 51 millimeter tegen normaal rond 80 millimeter.
Oktober zou thermisch rond normaal en vrij droog verlopen. Thermisch is dat niet uitgekomen, droog kwam wel uit. Oktober had in Borculo een etmaalgemiddelde van 12°C en daarmee 1,6°C warmer dan normaal. Verder viel er in oktober 34 millimeter tegen normaal rond 75 millimeter.
November zou thermisch 1°C-2°C warmer verlopen dan normaal en vrij droog. Thermisch is dat niet uitgekomen, droog kwam wel uit. November had in Borculo een etmaalgemiddelde van 6,2°C en daarmee 0,3°C warmer dan normaal. Verder viel er in november 30 millimeter tegen normaal rond 79 millimeter.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected