HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

 Het weerbericht en het weer-weetje van de dag voortaan in een wat gewijzigde opzet. Noodgedwongen deze beslissing moeten nemen door persoonlijke omstandigheden met blijvend letsel als gevolg van het zware ongeluk met paragliden in 2007 en het zware ongeluk in de winter van 2000! 

De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied voor de Achterhoek/Twente. De MOS-verwachting komt tot stand door samenwerking van MeteoGroup / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachtingwow-knmi

actuele temperatuur in een animatie

het weer

Voor meer detail-weer klik op onderstaande logo’s:

     

Voor weerstations wereldwijd klik op onderstaand logo.

weerbericht

Voor het actuele weerbericht klik op  WEERBERICHT KNMI

Weersverwachting voor Borculo en omstreken klik op  BORCULO / BERKELLAND

Voor meer details voor het weer klik op onderstaande links:

 WEERBERICHT NEDERLAND            TEMPERATUREN, NEERSLAG, WIND EIGEN LOCATIE            PLUIMVERWACHTINGEN

FREE-METEO            NOODWEER-BENELUX


Het weerbericht en het weer-weetje van de dag voortaan in een wat gewijzigde opzet. Noodgedwongen deze beslissing moeten nemen door persoonlijke omstandigheden met blijvend letsel als gevolg van het zware ongeluk met paragliden in 2007 en het zware ongeluk in de winter van 2000! 

Benelux visueel

Benelux infra-rood

Voor neerslagradar Europa klik op onderstaand logo.

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

OVERZICHT WEERSTATIONS “HetWeerActueel”, klik op logo  

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2022 VOLGENS NOAA en ECMWF: (update 11 mei)

De verwachting voor de lente van 2022 is als volgt:
Maart zou thermisch 1°C tot 2°C zachter verlopen dan normaal, dat is voor Borculo uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 7,4°C verliep maart 1,4°C zachter dan normaal. Met de neerslag zou maart zeer droog verlopen en dat is ook uitgekomen voor Borculo. In Borculo viel 6 millimeter tegen normaal 66 millimeter.

April zou thermisch 0,5°C tot 1°C kouder verlopen dan normaal, dat is voor Borculo niet helemaal uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 9,4°C verliep april 0,2°C kouder dan normaal. Met de neerslag zou april natter dan normaal verlopen en dat is wel uitgekomen. In Borculo viel 53 millimeter tegen normaal 47 millimeter.

Mei verloopt thermisch 1°C tot 2°C warmer dan normaal en met de neerslag zeer droog.

De verwachting voor de zomer van 2022 is als volgt:
Juni verloopt thermisch 0,5°C tot 1°C warmer dan normaal en met de neerslag droger dan normaal.
De verwachting voor juli en augustus is nog niet bekend.

De verwachting voor de winter van 2021-2022 was als volgt:
December zou thermisch rond normaal verlopen en dat is voor Borculo niet uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 4,7°C verliep december 1,5°C zachter dan normaal. Normaal voor Borculo is een etmaalgemiddelde van 3,2°C. Met de neerslag zou december droger verlopen dan normaal en dat is uitgekomen. In december viel in Borculo 57 millimeter tegen normaal 88 millimeter.

Januari zou thermisch 1°C tot 2°C zachter verlopen dan normaal en dat is voor Borculo bijna uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 4,7°C verliep januari 2,4°C zachter dan normaal. Normaal voor Borculo is een etmaalgemiddelde van 2,3°C. Met de neerslag zou januari iets natter verlopen dan normaal en dat is niet uitgekomen. In januari viel in Borculo 53 millimeter tegen normaal 78 millimeter.

Februari zou thermisch 1°C tot 2°C zachter verlopen dan normaal en dat is voor Borculo deels uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 6,4°C verliep februari 3,5°C zachter dan normaal. Normaal voor Borculo is een etmaalgemiddelde van 2,9°C. Met de neerslag zou februari ruimschoots natter verlopen dan normaal en dat is uitgekomen. In februari viel in Borculo 146 millimeter tegen normaal 60 millimeter.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected