HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

Weerstation Borculo kijkt voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” veelal ergens in het “midden” zit!
De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied voor de Achterhoek/Twente. De MOS-verwachting komt tot stand door samenwerking van MeteoGroup / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachtingwow-knmi

actuele temperatuur in een animatie

het weer

Voor meer detail-weer klik op onderstaande logo’s:

     

Voor weerstations wereldwijd klik op onderstaand logo.

weerbericht woensdag 23 juni

(update: woensdag 23 juni 22:05 uur)

Voor het uitgebreide landelijke weerbericht voor vandaag en morgen klik op  WEERBERICHT

TOELICHTING WEERBERICHT OOSTEN VAN HET LAND:

Algemeen: Tot eind volgende week licht wisselvallig tot grotendeels droog. Maximum-temperaturen donderdag 21ºC, vrijdag 22ºC, zaterdag 23ºC-25ºC en vanaf zondag rond/boven de 25ºC met in het algemeen 25ºC-27ºC met mogelijk woensdag wat lager. Minimum-temperaturen in de nachten t/m vrijdag 10ºC-12ºC tot lokaal onder de 10ºC en daarna tot eind volgende week meest 13ºC-15ºC.

NEERSLAG:
– Tot eind volgende week licht wisselvallig tot grotendeels droog. Donderdag later op de dag kan in het zuidoosten van het land mogelijk nog een buitje vallen. Vrijdag in het westen van het land enkele buien, verder naar het oosten toe blijft het overwegend droog. In het weekend is op zaterdag de buienkans het grootst met vanuit het zuiden verspreid buien die het oosten van het land zaterdagnamiddag/-avond kunnen bereiken. Zaterdag neemt ook de kans op een onweersbui toe. Voor zaterdag nog wel een onzekere verwachting vandaar de nadruk op “kunnen”, enkele atmosfeermodellen houden het zo goed als droog voor het oosten van het land. Zondag verloopt overwegend droog, een lokale bui is niet helemaal uitgesloten.
– Na het weekend een overwegend droge week, een lokale bui is niet helemaal uitgesloten.

ZON / BEWOLKING:
– Donderdag de meeste zon naar het westen en noorden toe van het land, in het oosten en zuidoosten van het land lijkt het opnieuw tegen te vallen met de hoeveelheid zon. Meest waarschijnlijk in het oosten en zuidoosten van het land in de middag/avond wat meer ruimte voor de zon. De meeste zon donderdag voor het noordwesten van het land. Donderdag verder landinwaarts en zeker in de oostelijke delen van het land ook stapelwolken die gaan uitsmeren.
– Vrijdag begint in het oosten van het land met veel zon, in de loop van vrijdag neemt de bewolking wel toe met nog steeds wel ruimte voor de zon. Daarentegen naar het westen toe vrijdag veel meer bewolking.
– Zaterdag weer meer bewolking met nog wel regelmatig ruimte voor de zon. Vanaf zondag en de week daarna in het algemeen perioden met zon waarbij de bewolking wel de overhand heeft.
– In de nacht naar donderdag vanuit het noorden opklaringen en in de nachten daarna tot in de volgende week verspreid (bredere) opklaringen.

WIND:
– Zie ook bovenstaande tabellen. Tot in de volgende week is de wind meest zwak tot matig windkracht 2 tot 3.
– De wind op donderdag NNO-NNW, vrijdag Z-WZW-WNW, zaterdag ZW-W-NW, zondag NO-NNO-N, maandag O-N, dinsdag NNO, woensdag/donderdag NO, vrijdag NNO en zaterdag N.

TEMPERATUUR:
– Zie ook bovenstaande tabellen. Maximum-temperaturen donderdag 21ºC, vrijdag 22ºC, zaterdag 23ºC-25ºC en vanaf zondag rond/boven de 25ºC met in het algemeen 25ºC-27ºC met mogelijk woensdag wat lager.
– Minimum-temperaturen in de nachten t/m vrijdag 10ºC-12ºC tot lokaal onder de 10ºC en daarna tot eind volgende week meest 13ºC-15ºC.

LANGE TERMIJN:
– Vanaf volgende week donderdag t/m het midden van de week na het eerste juli-weekend licht wisselvallig tot overwegend droog. Een enkel atmosfeermodel verwacht vanaf volgende week donderdag t/m zaterdag overwegend droog weer, daarna wisselvalliger tot in het weekend van 10-11 juli.

WAARSCHUWING:
– Geen.   

Benelux visueel

Benelux infra-rood

Voor neerslagradar Europa klik op onderstaand logo.

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

OVERZICHT WEERSTATIONS “HetWeerActueel”, klik op logo  

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2021 VOLGENS NOAA en ECMWF: (update 22 juni)

De verwachting voor de zomer van 2021 is als volgt:
Juni verloopt thermisch 0,5°C tot 1°C warmer dan normaal en met de neerslag natter dan normaal.
Juli en augustus verlopen thermisch rond normaal en met de neerslag vrij droog.

De verwachting voor de lente van 2021 was als volgt:
Maart zou thermisch 1°C tot 2°C zachter verlopen dan normaal en dat is voor Borculo niet uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 6,4°C verliep maart 0,4°C zachter dan normaal. Met de neerslag zou maart droger dan normaal verlopen en dat is wel uitgekomen. In maart viel in Borculo 49 millimeter tegen normaal 67 millimeter.

April zou thermisch 1°C tot 2°C koeler verlopen dan normaal en met de neerslag rond normaal. Thermisch is dat voor Borculo niet helemaal uitgekomen, april verliep met een etmaalgemiddelde van 6,8°C en daarmee 2,8°C koeler dan normaal. Met de neerslag kwam dat wel uit, in Borculo viel in april 46 millimeter tegen normaal 47 millimeter.

Mei zou thermisch rond normaal verlopen en met de neerslag natter dan normaal. Thermisch is dat voor Borculo niet uitgekomen, mei verliep met een etmaalgemiddelde van 11,7°C en daarmee 2,0°C koeler dan normaal. Met de neerslag kwam dat wel uit, in Borculo viel in mei 94 millimeter tegen normaal 64 millimeter.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected