HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

Weerstation Borculo gaat voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind voor de korte termijn uit van de MOS-verwachting, de blauwe tabel hier rechtsonder, tenzij in onderstaande toelichting anders vermeld. De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied rond Borculo. Voor de toelichting kijkt het Weerstation Borculo naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” ergens in het “midden” zit!

Hieronder de MOS-verwachting van MeteoConsult voor Borculo. Deze komt tot stand door samenwerking van MeteoConsult / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

weerbericht maandag 27 januari

(update: maandag 27 januari 8.50 uur)

Tot na het weekend wisselvallig met geen enkel droog etmaal. Dinsdag ook kans op een winterse bui. Verder de gehele week in het algemeen veel bewolking afgewisseld met van tijd tot tijd wat zon, in de loop van dinsdag en woensdag wat meer zon. Ook de wind blaast de gehele week stevig door met de meeste wind op dinsdag. Temperaturen in het algemeen 8°C-10°C tot na het volgend weekend, alleen dinsdag/woensdag lager met voor het gevoel twee gure dagen. In de nachten ruim boven het vriespunt.

NEERSLAG:
– Maandagochtend trekt regen/buiige neerslag oostwaarts het land uit en daarna enige tijd overwegend droog. Maandagmiddag/-avond vanuit het westen verspreid enkele buien, de meeste buien voor het westen/noordwesten en noorden van het land. Maandagmiddag/-avond in het zuidoosten van het land enige tijd regen, deze kan mogelijk nog de zuidelijke delen van de Achterhoek bereiken. Vanaf maandagavond/nacht naar dinsdag vanuit het westen/zuidwesten opnieuw een periode met regen/buiige neerslag.
– Dinsdagochtend regen/buiige neerslag die het oosten van het land eind ochtend heeft verlaten, daarna enige tijd overwegend droog. Vanaf dinsdagmiddag tot in de nacht naar woensdag vanuit het westen verspreid buien afgewisseld met droge perioden. Vanaf dinsdagmiddag tot in de nacht naar woensdag ook kans op een winterse bui met hagel/natte sneeuw, in de kustgebieden ook kans op onweer.
– Woensdag overdag tot in de avond/nacht naar donderdag grotendeels droog, met name woensdagmiddag kan nog wel een bui vallen. In de nacht naar donderdag vanuit het westen verspreid wat regen.
– Donderdagochtend nog een overwegend droge start, donderdagmiddag tot in de nacht naar vrijdag vanuit het zuidwesten weer regen/buiige neerslag die het oosten in de loop van de middag bereikt.
– Vrijdagochtend tot in de middag een flinke droge(re) tot mogelijk voor veel plaatsten overwegend droge periode. In de loop van vrijdagmiddag vanuit het westen weer regen/buiige neerslag die het oosten in de tweede helft van de middag bereikt.
– Het weekend verloopt nat met regelmatig verspreid regen/buiige neerslag.

ZON / BEWOLKING:
– De gehele week in het algemeen veel bewolking afgewisseld met van tijd tot tijd wel ruimte voor wat zon. In de loop van dinsdag en woensdag meer ruimte voor de zon. In de nachten ook in het algemeen veel bewolking, alleen in de nacht naar woensdag verspreid wel opklaringen.

WIND / STROMING:
– Hoofd-windrichting overdag: Maandag Z/ZW, dinsdag ZW, woensdag W/ZW, donderdag ZW, vrijdag t/m zondag ZW, maandag W, dinsdag W-NW en woensdag N.
– Windkracht: Tot na het volgend weekend regelmatig een stevige wind, de meeste wind voor dinsdag tot mogelijk tijdelijk stormachtig in de kustgebieden met zware windstoten. Voor het oosten t/m begin volgende week een meest matige wind tot windkracht 4 en af en toe aantrekkend tot een vrij krachtige wind windkracht 5 en dinsdag mogelijk tot windkracht 6 een krachtige wind met (zware) windstoten. Dinsdag/woensdag twee wat guur aanvoelende dagen.

TEMPERATUUR:
– Maximum-temperaturen: Maandag 8°C-10°C, dinsdag rond 5°C-6°C, woensdag 6°C-8°C, vanaf donderdag t/m volgende week dinsdag in het algemeen 8°C-10°C, alleen zaterdag en zondag/maandag tot 12°C. Vanaf volgende week woensdag en daarna 5°C-7°C.
– Minimum-temperaturen: Dinsdag t/m donderdag 2°C-4°C tot mogelijk woensdag lokaal lager, vrijdag t/m volgende week dinsdag rond/boven de 5°C en daarna rond het vriespunt tot lichte vorst.

LANGE TERMIJN:
– Na het volgend weekend maandag/dinsdag nog aanhoudend wisselvallig weer, daarna mogelijk een overwegend droge periode t/m begin van de week na het weekend van 8-9 februari. Een enkel atmosfeermodel verwacht aanhoudend (licht) wisselvallig weer.

WAARSCHUWING:
– Geen.

Benelux visueel

Benelux infra-rood

Voor neerslagradar Europa klik op onderstaand radarbeeld.

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

OVERZICHT WEERSTATIONS “HetWeerActueel”, klik op logo  

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2019 VOLGENS NOAA en ECMWF: (update 18 januari)

De verwachting voor de winter van 2019/2020 is als volgt:
December zou thermisch 1°C-2°C zachter verlopen dan normaal, dat is uitgekomen voor Borculo. Want december verliep met een etmaalgemiddelde van 5,1°C precies 2°C zachter dan normaal. December zou met de neerslag nat verlopen, dat is niet uitgekomen. Er viel 72 millimeter neerslag tegen normaal gemiddeld 89 millimeter voor Borculo.

Januari verloopt 2°C-3°C zachter dan normaal en februari 1°C-2°C zachter. Met de neerslag verloopt januari droog en februari rond normaal.

Het ECMWF verwacht een zachte winter met 0,5°C-1°C zachter dan normaal en verder regelmatig meer wind en regen.

De verwachting voor de lente van 2020 is als volgt:
Maart verloopt 1°C-2°C warmer dan normaal en met de neerslag rond normaal.
De verwachting voor april en mei is nog niet beschikbaar.

De verwachting voor de zomer van 2019 was als volgt:
Juni zou 0,5°C-1°C warmer verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want juni verliep wel veel warmer dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. Juni had een etmaalgemiddelde van 19,5°C en daarmee 3,1°C warmer dan normaal. Juni zou droog verlopen en dat is uitgekomen, met 32 millimeter verliep juni zeer droog, normaal valt er rond 73 millimeter.
Juli zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Want juli verliep veel warmer dan normaal met een etmaalgemiddelde van 20°C tegen normaal 18,6°C. Juli zou droog verlopen en dat is uitgekomen, met 40 millimeter verliep juli zeer droog, normaal valt er rond 82 millimeter.
Augustus zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen. Want augustus verliep veel warmer dan normaal met een etmaalgemiddelde van 19,1°C tegen normaal 18,0°C. Augustus zou iets natter verlopen dan normaal en dat is niet uitgekomen, met 76 millimeter verliep augustus droger. Normaal valt er rond 84 millimeter.

De verwachting voor de herfst van 2019 was als volgt:
September zou thermisch 0,5°C-1°C koeler verlopen dan normaal, dat is niet uitgekomen voor Borculo. Want september verliep met een etmaalgemiddelde van 14,6°C precies normaal. September zou met de neerslag rond normaal verlopen, dat is ook niet uitgekomen. Met 88 millimeter neerslag tegen normaal 79 millimeter was september wel wat natter.
Oktober zou thermisch rond normaal verlopen, dat is niet uitgekomen voor Borculo. Want oktober verliep met een etmaalgemiddelde van 11,6°C 1,2°C warmer dan normaal. Oktober zou met de neerslag rond normaal verlopen, ook dat is niet uitgekomen. Met 101 millimeter neerslag tegen normaal 74 millimeter was oktober veel natter.
November zou thermisch rond normaal verlopen, dat is uitgekomen voor Borculo. Want november verliep met een etmaalgemiddelde van 5,8°C 0,1°C koeler dan normaal. November zou met de neerslag ook rond normaal verlopen, ook dat is uitgekomen. Met 79 millimeter neerslag 2 millimeter meer dan normaal voor Borculo.

De verwachting voor de lente van 2019 was als volgt:
Maart zou 0,5°C-1°C zachter verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want maart verliep wel veel warmer dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. Maart had een etmaalgemiddelde van 7,8°C en daarmee 1,9°C zachter dan normaal. Maart zou nat verlopen en dat is uitgekomen, met 99 millimeter verliep maart veel natter dan normaal met rond 66 millimeter.
April zou 0,5°C-1°C zachter verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want april verliep wel veel warmer dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. April had een etmaalgemiddelde van 11,0°C en daarmee 1,4°C zachter dan normaal. April zou vrij droog verlopen en dat is uitgekomen, met 24 millimeter verliep april zeer droog, normaal valt er in Borculo rond 49 millimeter.
Mei zou 0,5°C-1°C koeler verlopen dan normaal, dat is deels uitgekomen voor Borculo. Want mei verliep wel veel koeler dan normaal, maar meer dan 0,5°C-1°C. Mei had een etmaalgemiddelde van 11,9°C en daarmee 1,9°C koeler dan normaal. Mei zou vrij droog verlopen en dat is uitgekomen, met 34 millimeter verliep mei vrij droog, normaal valt er in Borculo rond 66 millimeter.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected