HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

Weerstation Borculo kijkt voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” veelal ergens in het “midden” zit!
De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied voor de Achterhoek/Twente. De MOS-verwachting komt tot stand door samenwerking van MeteoGroup / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachtingwow-knmi

actuele temperatuur in een animatie

het weer

Voor meer detail-weer klik op onderstaande logo’s:

     

Voor weerstations wereldwijd klik op onderstaand logo.

weerbericht met toelichting oosten van het land 

Voor het actuele weerbericht klik op  WEERBERICHT KNMI

Voor meer details voor het Achterhoekse weer klik op onderstaande links:
FREE-METEO          NOODWEER-BENELUX

TOELICHTING WEERBERICHT OOSTEN VAN HET LAND: (update: dinsdag 19 oktober 21:50 uur)
ALGEMEEN: Tot het midden van de eerste november-week in het algemeen wisselvallig weer m.u.v. vrijdagavond tot in de loop zondag, voor het oosten van het land tot later op maandag. Verder ook regelmatig meer wind en in het algemeen vrij veel bewolking met wat meer zon voor het zuiden/zuidoosten van het land, alleen in het weekend meer zon en zaterdag tijdelijk minder wind. Woensdag kan het nog spreekwoordelijk “warm water” regenen, de meeste wind vooralsnog voor woensdag tot in de loop van vrijdag met daarbij ook kans op (zware) windstoten en tot stormachtig in de kustgebieden tot mogelijk storm op donderdag. Buien kunnen woensdag t/m vrijdag gepaard gaan met onweer, hagel en/of (zware) windstoten. De meeste neerslag wordt tot het weekend voor de kust- en noordelijke-provincies verwacht. De wind komt tot in de eerste dagen van november meest uit richtingen tussen west en zuid.

Neerslag voor het oosten van het land met name:
Tot woensdagmiddag overwegend droog. Woensdagmiddag t/m vrijdag verspreid regelmatig regen/buiige neerslag afgewisseld met droge perioden. Woensdag t/m vrijdag kan een bui ook gepaard gaan met onweer, hagel en/of (zware) windstoten. Vrijdagnamiddag wordt het droger en vrijdagavond wordt het droog. Vanaf vrijdagavond tot later op maandag droog. Vanaf later op maandag t/m volgende week donderdag licht wisselvallig tot grotendeels droog met af en toe wel wat regen/buiige neerslag. Vanaf volgende week donderdagavond neemt de wisselvalligheid weer toe.

Een enkel atmosfeermodel verwacht vanaf zaterdag tot het eerste weekend van november zo goed als droog weer, alleen midden volgende week en in het laatste weekend van oktober is de buienkans tijdelijk wat groter.

Maximum-temperaturen woensdag 17ºC-19ºC tot lokaal 20ºC, donderdag de hoogste temperatuur in de nacht van woensdag op donderdag tot rond 14ºC en overdag en vrijdag 10ºC-12ºC, zaterdag t/m het laatste weekend van oktober 13ºC-15ºC. Minimum-temperaturen woensdag rond 14ºC-15ºC, vanaf donderdag t/m het laatste weekend van oktober meest rond/boven de 5ºC. Donderdag de laagste temperatuur in de avond.


Benelux visueel

Benelux infra-rood

Voor neerslagradar Europa klik op onderstaand logo.

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

OVERZICHT WEERSTATIONS “HetWeerActueel”, klik op logo  

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2021 VOLGENS NOAA en ECMWF: (update 13 oktober)

De verwachting voor de herfst van 2021 is als volgt:
September zou thermisch 0,5°C tot 1,0°C warmer verlopen dan normaal en dat is voor Borculo niet uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 16,4°C verliep september 1,8°C warmer dan normaal. Normaal voor Borculo is een etmaalgemiddelde van 14,6°C. Met de neerslag zou september aanzienlijk droger verlopen dan normaal en dat is uitgekomen. In september viel in Borculo 39 millimeter tegen normaal 79 millimeter.

Oktober en november verlopen thermisch 0,5°C tot 1,0°C zachter dan normaal en met de neerslag rond normaal.

De verwachting voor de winter van 2021-2022 is als volgt:
December verloopt thermisch rond normaal en met de neerslag wat meer dan normaal.
De verwachting voor januari en februari is nog niet bekend.

De verwachting voor de zomer van 2021 was als volgt:
Juni zou thermisch 0,5°C tot 1°C warmer verlopen dan normaal en dat is voor Borculo niet helemaal uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 19,4°C verliep juni bijna 3°C warmer dan normaal. Normaal voor Borculo is een etmaalgemiddelde 16,5°C. Met de neerslag zou juni natter dan normaal verlopen en dat is wel uitgekomen. In juni viel in Borculo 101 millimeter tegen normaal 72 millimeter.

Juli zou thermisch 1°C tot 2°C warmer verlopen dan normaal en dat is voor Borculo niet helemaal uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 19,0°C verliep juli 0,4°C warmer dan normaal. Normaal voor Borculo is een etmaalgemiddelde 18,6°C. Met de neerslag zou juli natter dan normaal verlopen en dat is uitgekomen. In juli viel in Borculo 113 millimeter tegen normaal 81 millimeter.

Augustus zou thermisch rond normaal verlopen en dat is voor Borculo niet uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 17,7°C verliep augustus 0,4°C koeler dan normaal. Normaal voor Borculo is een etmaalgemiddelde 18,1°C. Met de neerslag zou augustus ook rond normaal verlopen en dat is ook niet uitgekomen. In augustus viel in Borculo 59 millimeter tegen normaal 82 millimeter.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected