HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

 Het weerbericht en het weer-weetje van de dag voortaan in een wat gewijzigde opzet. Noodgedwongen deze beslissing moeten nemen door persoonlijke omstandigheden met blijvend letsel als gevolg van het zware ongeluk met paragliden in 2007 en het zware ongeluk in de winter van 2000! 

De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied voor de Achterhoek/Twente. De MOS-verwachting komt tot stand door samenwerking van MeteoGroup / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachtingwow-knmi

actuele temperatuur in een animatie

het weer

Voor meer detail-weer klik op onderstaande logo’s:

     

Voor weerstations wereldwijd klik op onderstaand logo.

weerbericht

Voor het actuele weerbericht klik op  WEERBERICHT KNMI

Weersverwachting voor Borculo en omstreken klik op  BORCULO / BERKELLAND

Voor meer details voor het weer klik op onderstaande links:

 WEERBERICHT NEDERLAND            TEMPERATUREN, NEERSLAG, WIND EIGEN LOCATIE            PLUIMVERWACHTINGEN

FREE-METEO            NOODWEER-BENELUX


Het weerbericht en het weer-weetje van de dag voortaan in een wat gewijzigde opzet. Noodgedwongen deze beslissing moeten nemen door persoonlijke omstandigheden met blijvend letsel als gevolg van het zware ongeluk met paragliden in 2007 en het zware ongeluk in de winter van 2000! 

Benelux visueel

Benelux infra-rood

Voor neerslagradar Europa klik op onderstaand logo.

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

OVERZICHT WEERSTATIONS “HetWeerActueel”, klik op logo  

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2022 VOLGENS NOAA en ECMWF: (update 17 augustus)

De verwachting voor de zomer van 2022 is als volgt:
Juni zou thermisch 0,5°C tot 1°C zachter verlopen dan normaal, dat is voor Borculo deels uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 18,2°C verliep juni 1,6°C zachter dan normaal. Met de neerslag zou juni natter dan normaal verlopen en dat is niet uitgekomen voor Borculo. In Borculo viel 74 millimeter tegen normaal 73 millimeter.

Juli zou thermisch 0,5°C tot 1°C zachter verlopen dan normaal, dat is voor Borculo uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 19,5°C verliep juli 0,9°C zachter dan normaal. Met de neerslag zou juli zeer droog verlopen en dat is uitgekomen voor Borculo. In Borculo viel 29 millimeter tegen normaal 81 millimeter.

Augustus verloopt thermisch 1°C tot 2°C warmer dan normaal en met de neerslag zeer droog.

De verwachting voor de herfst van 2022 is als volgt:
September verloopt thermisch 0,5°C tot 1°C warmer dan normaal en met de neerslag iets natter dan normaal.
Oktober verloopt thermisch 1°C tot 2°C warmer dan normaal en met de neerslag iets natter dan normaal.
De verwachting voor november is nog niet bekend.

De verwachting voor de lente van 2022 was als volgt:
Maart zou thermisch 1°C tot 2°C zachter verlopen dan normaal, dat is voor Borculo uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 7,4°C verliep maart 1,4°C zachter dan normaal. Met de neerslag zou maart zeer droog verlopen en dat is ook uitgekomen voor Borculo. In Borculo viel 6 millimeter tegen normaal 66 millimeter.

April zou thermisch 0,5°C tot 1°C kouder verlopen dan normaal, dat is voor Borculo niet helemaal uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 9,4°C verliep april 0,2°C kouder dan normaal. Met de neerslag zou april natter dan normaal verlopen en dat is wel uitgekomen. In Borculo viel 53 millimeter tegen normaal 47 millimeter.

Mei zou thermisch 1°C tot 2°C warmer verlopen dan normaal, dat is voor Borculo uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 15,4°C verliep mei 1,7°C warmer dan normaal. Met de neerslag zou mei zeer droog verlopen en dat is ook uitgekomen. In Borculo viel 38 millimeter tegen normaal 64 millimeter.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected