HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

Weerstation Borculo kijkt voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” veelal ergens in het “midden” zit!
De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied voor de Achterhoek/Twente. De MOS-verwachting komt tot stand door samenwerking van MeteoGroup / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachtingwow-knmi

actuele temperatuur in een animatie

het weer

Voor meer detail-weer klik op onderstaande logo’s:

     

Voor weerstations wereldwijd klik op onderstaand logo.

weerbericht maandag 2 augustus

(update: maandag 2 augustus 7:40 uur)

Voor het uitgebreide landelijke weerbericht voor vandaag en morgen klik op  WEERBERICHT

TOELICHTING WEERBERICHT OOSTEN VAN HET LAND:

Algemeen: Maandag tot in de loop van woensdag meest droog, in de loop van woensdag overgang naar wisselvallig weer. Maximum-temperaturen t/m woensdag 20ºC-22ºC, donderdag t/m volgende week dinsdag 22ºC-24ºC en daarna 25ºC-26ºC. Minimum-temperaturen in de nachten t/m woensdag 10ºC-11ºC tot lokaal rond 8ºC, vanaf donderdag tot na het weekend meest 12ºC-14ºC tot lokaal wat hoger.

NEERSLAG:
– Maandag tot in de loop van woensdag voor het oosten van het land een overwegend droge periode. Een lokaal buitje is niet helemaal uitgesloten, voor het noorden en zuiden van het land is de kans op een bui groter.
– Woensdag weer overgang naar een wisselvallige periode. Voor het oosten woensdag nog wel droog tot de namiddag. Woensdagmiddag vanuit het zuidwesten buiige neerslag die het oosten van het land in de namiddag/avond bereikt. Woensdagavond wegtrekkende buiige neerslag en de nacht naar donderdag overwegend droog.
– Vanaf donderdag t/m begin volgende week wisselvallig weer, dagelijks verspreid wel regen/buiige neerslag. Voor het oosten van het land valt de neerslag meest in de tweede helft van de middag/avond, daarmee in de ochtend/begin middag een meest droge periode. Het is niet helemaal uitgesloten dat een lokale bui ook in het oosten wat vroeger op de dag valt. Vanaf woensdag en daarna kunnen de buien ook gepaard gaan met onweer en lokaal veel neerslag. Maar voor het oosten van het land vooralsnog in het algemeen nog geen grote neerslaghoeveelheden.
– Vanaf volgende week dinsdag lijkt het weer droger tot overwegend droog te worden voor het oosten van het land.

ZON / BEWOLKING:
– Maandag perioden met zon. Dinsdag begint met vrij veel bewolking, in de loop van de ochtend/middag vanuit het westen regelmatig ruimte voor de zon. Woensdag begint met perioden met zon, de bewolking neemt in de loop van woensdag vanuit het zuidwesten toe. De meeste bewolking t/m woensdag voor het zuiden van het land, maandag ook voor het noorden van het land meer bewolking.
– Vanaf donderdag tot na het weekend in het algemeen dagelijks regelmatig ruimte voor de zon met in de loop van de dag meer (stapel)bewolking. In het algemeen heeft de bewolking wel de overhand.
– In de nachten tot na het weekend naast bewolking ook (brede) opklaringen, in de nachten t/m woensdag ook kans op lokaal mist(banken)/nevelige condities.

WIND:
– Zie ook bovenstaande tabellen. De wind is tot het weekend veelal zwak tot matig windkracht 2 tot 3. Vanaf het weekend neemt de wind wat toe tot meest matig windkracht 3.
– De wind overdag maandag ZW-W-WNW, dinsdag ONO-NO-NNO, woensdag NO, donderdag O-ZO-Z, vrijdag ZZO-ZZW-ZW, zaterdag Z, zondag ZZW, maandag ZW, dinsdag t/m donderdag WZW.

TEMPERATUUR:
– Zie ook bovenstaande tabellen. Maximum-temperaturen t/m woensdag 20ºC-22ºC, donderdag t/m volgende week dinsdag 22ºC-24ºC en daarna 25ºC-26ºC.
– Minimum-temperaturen in de nachten t/m woensdag 10ºC-11ºC tot lokaal rond 8ºC, vanaf donderdag tot na het weekend meest 12ºC-14ºC tot lokaal wat hoger.

LANGE TERMIJN:
– Volgende week maandag nog wisselvallig, daarna t/m weekend van 14-15 augustus licht wisselvallig weer.

WAARSCHUWING:
– Geen.

Benelux visueel

Benelux infra-rood

Voor neerslagradar Europa klik op onderstaand logo.

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

OVERZICHT WEERSTATIONS “HetWeerActueel”, klik op logo  

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2021 VOLGENS NOAA en ECMWF: (update 31 juli)

De verwachting voor de zomer van 2021 is als volgt:
Juni zou thermisch 0,5°C tot 1°C warmer verlopen dan normaal en dat is voor Borculo niet helemaal uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 19,4°C verliep juni bijna 3°C warmer dan normaal. Normaal voor Borculo is een etmaalgemiddelde 16,5°C. Met de neerslag zou juni natter dan normaal verlopen en dat is wel uitgekomen. In juni viel in Borculo 101 millimeter tegen normaal 72 millimeter.

Juli zou thermisch 1°C tot 2°C warmer verlopen dan normaal en dat is voor Borculo niet helemaal uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 19,0°C verliep juli 0,4°C warmer dan normaal. Normaal voor Borculo is een etmaalgemiddelde 18,6°C. Met de neerslag zou juli natter dan normaal verlopen en dat is uitgekomen. In juli viel in Borculo 113 millimeter tegen normaal 81 millimeter.

Augustus verloopt thermisch 0,5°C-1°C koeler dan normaal en met de neerslag iets natter dan normaal.

De verwachting voor de herfst van 2021 is als volgt:
September verloopt thermisch en met de neerslag rond normaal.
De verwachting voor oktober en november zijn nog niet bekend.

De verwachting voor de lente van 2021 was als volgt:
Maart zou thermisch 1°C tot 2°C zachter verlopen dan normaal en dat is voor Borculo niet uitgekomen. Met een etmaalgemiddelde van 6,4°C verliep maart 0,4°C zachter dan normaal. Met de neerslag zou maart droger dan normaal verlopen en dat is wel uitgekomen. In maart viel in Borculo 49 millimeter tegen normaal 67 millimeter.

April zou thermisch 1°C tot 2°C koeler verlopen dan normaal en met de neerslag rond normaal. Thermisch is dat voor Borculo niet helemaal uitgekomen, april verliep met een etmaalgemiddelde van 6,8°C en daarmee 2,8°C koeler dan normaal. Met de neerslag kwam dat wel uit, in Borculo viel in april 46 millimeter tegen normaal 47 millimeter.

Mei zou thermisch rond normaal verlopen en met de neerslag natter dan normaal. Thermisch is dat voor Borculo niet uitgekomen, mei verliep met een etmaalgemiddelde van 11,7°C en daarmee 2,0°C koeler dan normaal. Met de neerslag kwam dat wel uit, in Borculo viel in mei 94 millimeter tegen normaal 64 millimeter.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected