HomeWeerbericht

Weersverwachting voor het oosten van het land:

Weerstation Borculo gaat voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind voor de korte termijn uit van de MOS-verwachting, de blauwe tabel hier rechtsonder, tenzij in onderstaande toelichting anders vermeld. De onderstaande MOS-verwachting is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied rond Borculo. Voor de toelichting kijkt het Weerstation Borculo naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” ergens in het “midden” zit!

Hieronder de MOS-verwachting van MeteoGroup voor Borculo. Deze komt tot stand door samenwerking van MeteoGroup / Hetweeractueel.nl en het weerstation Borculo. MOS staat voor “Model Output Statistics”.

KNMI Weerbericht

weersverwachtingwow-knmi

actuele temperatuur in een animatie

het weer

weerbericht donderdag 3 december

(update: donderdag 3 december 7:55 uur)

Tot en met vrijdag een wisselvallige periode met de meeste (mot)regen/buiige neerslag donderdagavond/nacht naar vrijdag. In de loop van vrijdagochtend voor het oosten van het land droog. Zaterdag tot in de zondagmiddag droog, vanaf zondagnamiddag t/m maandag vanuit het zuiden regen/buiige neerslag. Tot in de loop van vrijdag een overwegend bewolkte periode, in de loop van vrijdag weer zon. Zaterdag meer ruimte voor de zon en de dagen daarna meest van tijd tot tijd wat zon waarbij de bewolking de overhand heeft. Temperaturen tot eind volgende week meest 6ºC, alleen vrijdag 7ºC-8ºC en zondag 4ºC-5ºC. Minimum-temperaturen vrijdag 2ºC-3ºC, zaterdag t/m het weekend van 12-13 december 1ºC-3ºC onder de bewolking en lichte vorst tot -3ºC als het langer opklaart.

NEERSLAG:
– Tot en met vrijdag de passage van een regenstoring vanuit het westen. De meeste (mot)regen/buiige neerslag t/m vrijdag voor de westelijke helft van het land. Voor het oosten van het land donderdag overdag verspreid af en toe wat lichte (mot)regen/buiige neerslag afgewisseld met droge perioden. Voor het oosten van het land overheersen de droge(re) perioden donderdag overdag. Vanaf donderdagnamiddag/-avond gaat vanuit het zuiden/zuidwesten de neerslag intensiveren en wat later ook voor het oosten van het land. De meeste neerslag voor het oosten van het land valt ook donderdagavond/nacht naar vrijdag.
– Vrijdag in de ochtend voor het oosten van het land nog wel kans op een bui, in de loop van de ochtend en daarna droog. In de kustgebieden houdt de regen/buiige neerslag wat langer aan met kans op een onweersbui. Uiteindelijk wordt het in de loop van vrijdag ook elders droog.
– Landelijk zaterdag een droge dag. Zondag droog tot in de middag, vanaf zondagnamiddag t/m maandag vanuit het zuiden regen/buiige neerslag met daarbij vanaf de nacht naar maandag ook kans op natte sneeuw en dat met name voor het zuidoosten van het land. Mogelijk ook voor het oosten van het land nog wel wat vlokken natte sneeuw. Voor het oosten van het land maandagochtend nog regen/buiige neerslag en vanaf maandagmiddag overwegend droog. Nog wel verschillen in de atmosfeermodellen, enkele verwachten ook voor het oosten van het land maandag overdag veel meer regen/buiige neerslag.
– Vanaf dinsdag licht wisselvallig tot overwegend droog, voor het oosten van het land vanaf dinsdag droge dagen tot het weekend. Vanaf het weekend van 12-13 december ook voor het oosten weer regen/buiige neerslag.

ZON / BEWOLKING:

– Tot in de loop van vrijdag een overwegend bewolkte periode. Vrijdag in de loop van de dag regelmatig ruimte voor de zon, naar het westen toe meer bewolking. Vrijdagavond/nacht naar zaterdag worden de opklaringen breder.
– Voor zaterdag ook regelmatig zonneschijn. Zondagochtend nog ruimte voor wat zon, de bewolking neemt toe in de loop van zondag. Vanaf maandag veel meer bewolking met op de meeste dagen van tijd tot tijd wat zon waarbij de bewolking overheersend blijft.

WIND / STROMING:

– Hoofd-windrichting overdag: Donderdag Z-ZZO, vrijdag ZO-ZZO, zaterdag ZO-ZZO-ZO, zondag ONO-NO, maandag ZO-ZZO, dinsdag OZO, woensdag ONO, donderdag OZO, vrijdag ZO, zaterdag Z en zondag ZZW.
– Windkracht: Tot en met vrijdag een meest matige wind windkracht 4 tot af en toe vrij krachtig windkracht 5, in de kustgebieden/IJsselmeergebied vrij krachtig tot een krachtige wind windkracht 5-6 en mogelijk hard windkracht 7 op vrijdag met zware windstoten. Donderdag/vrijdag met een aantrekkende wind en regen vanuit het westen/zuidwesten voor het gevoel waterkoud. Vanaf zaterdag tot in de volgende week een meest matige wind windkracht 3.

TEMPERATUUR:
– Maximum-temperaturen: Donderdag 6ºC, vrijdag 7ºC-8ºC, zaterdag 6ºC, zondag 4ºC-5ºC, maandag t/m zaterdag 5ºC-6ºC en daarna een aantal dagen 6ºC-7ºC.
– Minimum-temperaturen: Vrijdag 2ºC-3ºC, zaterdag t/m het weekend van 12-13 december 1ºC-3ºC onder de bewolking en lichte vorst tot -3ºC als het wat langer opklaart. Het ziet er wel naar uit dat in de nachten regionaal bewolking aanwezig blijft en ook regionaal opklaringen met dan temperaturen rond/onder het vriespunt. Na het weekend van 12-13 december iets hogere temperaturen in de nachten.

LANGE TERMIJN:

– Volgende week donderdag/vrijdag licht wisselvallig en vanaf het weekend van 12-13 december neemt de wisselvalligheid toe tot het weekend van 19-20 december. Een enkel atmosfeermodel verwacht vanaf volgende week donderdag t/m het weekend van 12-13 december licht wisselvallig weer en daarna wisselvalliger t/m het weekend van 19-10 december.

WAARSCHUWING:
– Geen.

Benelux visueel

Benelux infra-rood

Voor neerslagradar Europa klik op onderstaand logo.

neerslag verwachting Borculo 

 Korte-/lange termijn KNMI-verwachting

Korte termijn: Klik hier
Lange termijn: Klik hier

OVERZICHT WEERSTATIONS “HetWeerActueel”, klik op logo  

Voor het gesorteerde overzicht van de stations klik op: Weerstations
Voor het gesorteerde overzicht van de neerslag klik op: Neerslag
Voor het gesorteerde overzicht van de temperatuur klik op: Temperatuur

SEIZOENSVERWACHTING 2020 VOLGENS NOAA en ECMWF: (update 1 december)

De verwachting voor de winter van 2020/2021 is als volgt:
December verloopt thermisch en met de neerslag rond normaal.
Januari verloopt thermisch 1°C-2°C zachter dan normaal en met de neerslag natter dan normaal.
De verwachting voor februari is nog niet bekend.

De verwachting voor de herfst van 2020 was als volgt:
September zou thermisch 0,5°C-1°C koeler verlopen dan normaal, dat is voor Borculo niet uitgekomen. September verliep met een etmaalgemiddelde van 15,3°C wel 0,7°C warmer dan normaal. Verder zou september met de neerslag iets natter dan normaal verlopen en dat is ook niet uitgekomen. September verliep in Borculo met 55 millimeter aanzienlijk droger dan normaal met rond 79 millimeter.
Oktober zou thermisch rond normaal verlopen, dat is voor Borculo niet uitgekomen. Oktober verliep met een etmaalgemiddelde van 11,2°C wel 0,7°C warmer dan normaal. Verder zou oktober nat verlopen en dat is wel uitgekomen. Oktober verliep in Borculo met 88 millimeter natter dan normaal met rond 75 millimeter.
November zou thermisch 0,5°C-1°C zachter verlopen dan normaal, dat is voor Borculo deels uitgekomen. November verliep met een etmaalgemiddelde van 8,0°C wel 2,1°C zachter dan normaal, dat is wel ruim meer dan verwacht. Verder zou november vrij droog verlopen en dat is wel uitgekomen. November verliep in Borculo met 37 millimeter veel droger dan normaal rond 77 millimeter.

DIVERSEN

Hieronder ziet U een bovenaanzicht van Borculo. De rode stip is de standplaats van het weerstation Borculo. Als U klikt op onderstaande foto kunt U van elke willekeurige plaats op de wereld weersinformatie opvragen.

INFORMATIE ZON EN MAAN

 

error: Content Protected