HomeWeerberichtweerbericht vrijdag 30 oktober

weerbericht vrijdag 30 oktober

(update: vrijdag 30 oktober 21:35 uur)

Tot zaterdagochtend de meeste neerslag voor de noordelijke provincies en verder zuidwaarts wordt het droog. Zaterdag een meest droge dag met in het noorden niet helemaal droog in de ochtend. Zondag/maandag wisselvallig, dinsdag in de kustgebieden nog een bui, elders droog. Vanaf woensdag tot na het weekend een droge periode. Tot in de zaterdagochtend in het algemeen veel bewolking, in het zuiden al wel wat opklaringen. In de loop van zaterdag veel meer zon vanuit het zuiden en dat het laatst in het noorden van het land. Zondag/maandag weer veel meer bewolking en daarna vooralsnog veel meer ruimte voor de zon tot na het volgend weekend. Alleen in de tweede helft van de week wordt de kans op mist/laaghangende bewolking wel groter. Temperaturen t/m zondag 15ºC-17ºC, maandag 18ºC-20ºC, dinsdag t/m vrijdag 11ºC-13ºC en daarna mogelijk een paar dagen tot 14ºC. Minimum-temperaturen t/m zondag rond 12ºC, maandag 12ºC-14ºC, dinsdag 6ºC-8ºC en daarna 3ºC-5ºC waarbij de kans op (grond)vorst toeneemt als het langer opklaart.

NEERSLAG:
– In de nacht naar zaterdag valt af en toe nog wat (mot)regen, de meeste nattigheid in de noordelijke provincies. Verder zuidwaarts wordt het droog in de loop van de nacht.
– Zaterdag tot de avond droog, in het noorden van het land kan zaterdagochtend mogelijk nog wel wat lichte (mot)regen vallen die vrij snel wegtrekt. Zaterdagnamiddag/-avond vanuit het westen/zuidwesten weer regen/buiige neerslag die het oosten van het land in de loop van zaterdagavond bereikt. Later op zaterdagavond/begin van de nacht weer overwegend droog vanuit het zuidwesten, voor het oosten van het land wordt het ook vrij snel weer droog in de nacht naar zondag.
– Zondag overdag t/m maandag valt verspreid van tijd tot tijd (mot)regen/buiige neerslag afgewisseld met droge perioden. Zondag gaat in het oosten de ochtend nog wel droog van start, in de loop van zondagochtend weer regen/buiige neerslag. In de loop van maandagmiddag vanuit het westen droger tot later overwegend droog. Vooralsnog vanaf de nacht naar dinsdag wordt het droog voor het oosten van het land.
– Dinsdag overdag voor de meeste plaatsen droog, alleen in de kustgebieden kan nog een bui vallen. Vanaf woensdag tot na het weekend een droge periode.

ZON / BEWOLKING:
– In de nacht naar zaterdag ook nog vrij veel bewolking met verspreid al wel wat opklaringen naar het zuiden toe van het land. Mogelijk voor het oosten van het land in de nacht naar zaterdag ook al wel wat opklaringen, verder naar het noorden toe de meeste bewolking.
– Zaterdag begint met bewolking en verspreid wat opklaringen, in de loop van de ochtend/middag krijgt de zon meer ruimte vanuit het zuiden/zuidwesten tot perioden met zon in de middag. Vanaf zaterdagnamiddag neemt de bewolking weer toe vanuit het westen/zuidwesten van het land, in de nacht naar zondag neemt de bewolking verder toe.
– Zondag/maandag veel bewolking tot overwegend bewolkte dagen, regionaal hooguit nog af en toe wat zon. Mogelijk later op de maandagmiddag in het westen nog wel wat zon.
– Vanaf dinsdag tot na het volgend weekend veel meer zon met in het algemeen flinke zonnige perioden. Maar in de tweede helft van volgende week neemt de kans op mist/laaghangende bewolking toe in de nacht en ochtend en die moet eerst wel oplossen.

WIND / STROMING:

– Hoofd-windrichting overdag: Zaterdag Z, zondag Z-ZZW-ZW, maandag/dinsdag ZZW-ZW, woensdag ZW-WZW, donderdag ZW, vrijdag/zaterdag ZZO, zondag/maandag Z.
– Windkracht: Tot en met volgende week dinsdag een meest matige wind windkracht 4 tot af en toe vrij krachtig windkracht 5. In de kustgebieden/IJsselmeergebied regelmatig een vrij krachtige wind windkracht 5 tot af en toe een krachtige wind windkracht 6 en t/m zaterdag af en toe nog een harde wind windkracht 7 en komende maandag tot windkracht 8 een stormachtige wind met verder ook regelmatig zware windstoten. Vanaf midden volgende week minder wind.

TEMPERATUUR:
– Maximum-temperaturen: Tot en met zondag 15ºC-17ºC, maandag 18ºC-20ºC, dinsdag t/m vrijdag 11ºC-13ºC, weekend van 7-8 november en mogelijk ook maandag tot 14ºC en daarna rond 10ºC.
– Minimum-temperaturen: Zaterdag/zondag rond 12ºC, maandag 12ºC-14ºC, dinsdag 6ºC-8ºC en daarna tot na het weekend van 7-8 november meest 3ºC-5ºC en als het langer opklaart tot in de buurt van het vriespunt met kans op grondvorst tot lokaal lichte vorst.

LANGE TERMIJN:
– Volgende week zaterdag tot het weekend van 14-15 november een droge periode, daarna neemt de wisselvalligheid toe.

WAARSCHUWING:
– Geen.

error: Content Protected