HomeHomepagezaterdag 6 maart

zaterdag 6 maart

De website van weerstation Borculo zal de komende week geleidelijk weer worden voorzien van updates. Maar er is wel een probleem!
De updates van het weerbericht en het weer-weetje van de dag zal voorlopig door Weerstation Borculo in een gewijzigde opzet worden weergegeven dan voorheen! Als gevolg van twee zware ongevallen, teweten in de winter van 2000 en de zomer van 2007, moet ondergetekende noodgedwongen deze beslissing nemen. Als gevolg van deze ongevallen kan ondergetekende alleen met de rechterarm nog beperkt werkzaamheden uitvoeren. De afgelopen jaren ging de fysieke toestand van beide armen en schouders al achteruit en het afgelopen jaar kwam daarbij de term “ondraaglijk” al bij tijden in zicht! Een maand geleden was het punt bereikt van tot zover en niet verder! Omdat groot onderhoud van het huis in de planning stond had ondergetekende de hoop gevestigd op deze periode voor mogelijk toch wat herstel voor de rechterarm en schouder. Het groot onderhoud loopt nog wel door, maar van enig herstel of verbetering van de functie van de rechterarm en schouder is nagenoeg geen sprake. Daarom noodgedwongen deze beslissing moeten nemen.

In het algemeen zijn de verwachte temperaturen, neerslag, wind en zon wel uit de tabellen te halen op de website van het weerbericht. Indien nodig zal ondergetekende e.e.a. nader toelichten als gevolg van onderlinge verschillen in de atmosfeermodellen. Met name voor de neerslag zal dit vaker aan de orde komen welk dagdeel de neerslag valt. Weerstation Borculo kijkt voor de verwachte temperaturen, hoeveelheid zon, neerslag en wind naar alle atmosfeermodellen. Uit jarenlange ervaring blijkt vaak dat de “waarheid” veelal ergens in het “midden” zit!
De MOS-verwachting op de website van het weerbericht (blauwe tabel) is afgestemd voor Borculo, maar dat betekent in de praktijk voor een veel groter gebied voor de Achterhoek/Twente.

 

Voor nieuws klik voorlopig op:  KNMI     WEER     WEERPLAZA

error: Content Protected