HomeWeerberichtweerbericht zondag 20 maart

weerbericht zondag 20 maart

Voor het actuele weerbericht klik op  WEERBERICHT KNMI

Voor meer details voor het weer klik op onderstaande links:

 WEERBERICHT NEDERLAND            TEMPERATUREN, NEERSLAG, WIND EIGEN LOCATIE            PLUIMVERWACHTINGEN

FREE-METEO            NOODWEER-BENELUX


ALGEMENE OPMERKINGEN OOSTEN VAN HET LAND:
(update zondag 20 maart 21:15 uur)

-NEERSLAG: In de nacht naar maandag valt in de oostelijke delen van het land verspreid nog wat regen/buiige neerslag. Vanaf maandag overdag tot het eerste weekend van april voor het oosten van het land meest waarschijnlijk aanhoudend droog. Maar wel verschillen in de verwachtingen! Ook nog de verwachting dat na het volgend weekend de wisselvalligheid al weer toeslaat, de eerste dagen nog wel licht wisselvallig, na het midden van de week aanzienlijk wisselvalliger en na het eerste weekend van april een aantal droge dagen.

– TEMPERATUUR: 3e-decade maart: Tmax-normaal rond 11ºC, Tmin-normaal rond 3ºC // 1e-decade april: Tmax-normaal rond 12,5ºC, Tmin-normaal rond 4ºC // 2e-decade april: Tmax-normaal rond 13,5ºC , Tmin-normaal rond 4,5ºC.
– Tot eind van de maand wel kans op lokaal wat vorst en de kans op grondvorst wat groter tijdens langer aanhoudende opklaringen in de meeste nachten.
– Temperaturen overdag t/m begin van de week na het laatste maart-weekend ruim boven normaal voor de tijd van het jaar waarbij de 20
ºC binnen bereik kan komen de komende week. Na het begin van de week na het laatste maart-weekend lagere temperaturen tot meest rond normaal.

– ZON: maandag rond 9 uur zon, dinsdag t/m donderdag rond 11 uur zon, vrijdag rond 10 uur zon en zaterdag rond 9 uur zon. Vanaf het midden van de week neemt voor het oosten van het land de kans op mist wel toe die op de vroege ochtend mogelijk niet gelijk oplost.

– WIND: Geen bijzonderheden, voorlopig niet meer dan matig windkracht 3.

WAARSCHUWING: Tot eind van de maand wel kans op lokaal wat vorst en de kans op grondvorst wat groter!

error: Content Protected