HomeWeerberichtweerbericht maandag 21 maart

weerbericht maandag 21 maart

Voor het actuele weerbericht klik op  WEERBERICHT KNMI

Voor meer details voor het weer klik op onderstaande links:

 WEERBERICHT NEDERLAND            TEMPERATUREN, NEERSLAG, WIND EIGEN LOCATIE            PLUIMVERWACHTINGEN

FREE-METEO            NOODWEER-BENELUX


ALGEMENE OPMERKINGEN OOSTEN VAN HET LAND:
(update maandag 21 maart 21 uur)

-NEERSLAG: Tot in het eerste weekend van april voor het oosten van het land meest waarschijnlijk aanhoudend droog tot overwegend droog. Een eerste lokaal buitje na het weekend is niet helemaal uitgesloten. In de loop van het eerste april-weekend overgang naar wisselvalliger weer.
– Een enkel atmosfeermodel verwacht droog weer t/m de laatste maartdag, de eerste dagen van april t/m het eerste april-weekend wisselvallige dagen en daarna opnieuw een droge periode.
– Landelijk na het weekend overgang naar licht wisselvallig weer.

– TEMPERATUUR: 3e-decade maart: Tmax-normaal rond 11ºC, Tmin-normaal rond 3ºC // 1e-decade april: Tmax-normaal rond 12,5ºC, Tmin-normaal rond 4ºC // 2e-decade april: Tmax-normaal rond 13,5ºC , Tmin-normaal rond 4,5ºC.
– Tot in het eerste weekend van april wel kans op lokaal wat vorst op waarnemingshoogte en de kans op grondvorst daarbij wel groter, dat alles tijdens langer aanhoudende opklaringen in de meeste nachten.
– Temperaturen overdag t/m begin van volgende week ruim boven normaal voor de tijd van het jaar waarbij de 20
ºC binnen bereik kan komen deze week. Na het begin van volgende week lagere temperaturen tot meest rond tot iets onder normaal. Tot en met begin volgende week een grote dagelijkse gang van de temperatuur!

– ZON: Tot en met donderdag rond 11 uur zon per dag, vrijdag rond 9 uur zon, zaterdag/zondag op beide dag dagen rond 6 tot 7 uur zon. Na het weekend een verdere toename van de bewolking. Vanaf het midden van de week neemt voor het oosten van het land de kans op mist wel toe die op de vroege ochtend mogelijk niet gelijk oplost.

WIND: Tot en met het weekend heeft de wind een oostcomponent, daarmee voor de kustliefhebbers wel een waarschuwing dat tot het weekend in de kustgebieden een zeewind kan opsteken en daarmee gevoelig kouder!

WAARSCHUWING: Tot in het eerste april-weekend wel kans op (grond)vorst!

error: Content Protected