HomeWeerberichtweerbericht woensdag 23 maart

weerbericht woensdag 23 maart

Voor het actuele weerbericht klik op  WEERBERICHT KNMI

Voor meer details voor het weer klik op onderstaande links:

 WEERBERICHT NEDERLAND            TEMPERATUREN, NEERSLAG, WIND EIGEN LOCATIE            PLUIMVERWACHTINGEN

FREE-METEO            NOODWEER-BENELUX


ALGEMENE OPMERKINGEN OOSTEN VAN HET LAND:
(update woensdag 23 maart 21:15 uur)

-NEERSLAG: Tot en met volgende week woensdag een droge periode, daarna t/m het eerste weekend van april voor de meeste plaatsen nog wel droog. Alleen volgende week donderdag/vrijdag is de buienkans tijdelijk wel groter met voor donderdag de grootste buienkans en op beide dagen wel kans op een winterse bui. Na het eerste april-weekend licht wisselvallig tot meest droog.
– Een enkel atmosfeermodel verwacht t/m volgende week woensdag een droge periode, daarna een lange wisselvallige periode tot vooralsnog wel na het weekend van 9-10 april.

– TEMPERATUUR: 3e-decade maart: Tmax-normaal rond 11ºC, Tmin-normaal rond 3ºC // 1e-decade april: Tmax-normaal rond 12,5ºC, Tmin-normaal rond 4ºC // 2e-decade april: Tmax-normaal rond 13,5ºC , Tmin-normaal rond 4,5ºC.
– Tot in het eerste weekend van april wel kans op lokaal vorst op waarnemingshoogte en de kans op grondvorst daarbij wel groter, dat alles tijdens langer aanhoudende opklaringen in de meeste nachten. Na het weekend wordt de kans op lichte vorst op waarnemingshoogte aanzienlijk groter en meest waarschijnlijk vanaf midden volgende week de koudste nachten tot lokaal -2
ºC tot -4ºC. Vanaf het eerste april-weekend wordt de kans op (grond)vorst aanzienlijk kleiner.
– Temperaturen overdag t/m het weekend ruim boven normaal voor de tijd van het jaar waarbij donderdag heel lokaal de 20
ºC mogelijk nog bereikt kan worden. Na het weekend t/m het eerste april-weekend temperaturen onder normaal tot ruim onder normaal. Na het eerste april-weekend temperaturen weer rond tot boven normaal voor de tijd van het jaar. Tot en met het komend weekend een grote dagelijkse gang van de temperatuur!

– ZON: Tot en met zaterdag dagelijks rond 11 uur zon, zondag rond 9 uur zon en volgende week maandag/dinsdag op beide dagen 6 tot 7 uur zon. Tot en met het komend weekend wordt de kans op mist groter die mogelijk regionaal in de ochtend niet gelijk oplost.

WIND: Donderdag in de kustgebieden nog kans op een zeewind en daarmee gevoelig kouder! Vanaf het weekend geleidelijk overgang naar een noordelijke wind en daarmee na het weekend vanaf de Noordzee het instromen van aanzienlijk koudere lucht. Daarbij ook geleidelijk aan de opleving van (winterse) buien en dat eerst voor de kustgebieden. Geleidelijk aan trekken deze verder landinwaarts en meest waarschijnlijk bereiken de eerste (winterse) buien volgende week donderdag/vrijdag het oosten van het land.

WAARSCHUWING: Tot in het eerste april-weekend wel kans op (grond)vorst, met name vanaf midden volgende week een aantal koude nachten met serieuze vorst!

error: Content Protected