HomeWeerberichtweerbericht donderdag 24 maart

weerbericht donderdag 24 maart

Voor het actuele weerbericht klik op  WEERBERICHT KNMI

Voor meer details voor het weer klik op onderstaande links:

 WEERBERICHT NEDERLAND            TEMPERATUREN, NEERSLAG, WIND EIGEN LOCATIE            PLUIMVERWACHTINGEN

FREE-METEO            NOODWEER-BENELUX


ALGEMENE OPMERKINGEN OOSTEN VAN HET LAND:
(update donderdag 24 maart 21:10 uur)

-NEERSLAG: De neerslag-verwachting voor volgende week begint sterk uiteen te lopen! Tot en met maandag verwachten alle atmosfeermodellen droog weer. Zo is er de verwachting dat vanaf dinsdag tot in de week na het eerste weekend de droge perioden ruimschoots de overhand hebben, maar dagelijks vanaf dinsdag wel wat regen/buiige neerslag met ook kans op een winterse bui. Ook de verwachting dat het t/m volgende week woensdag droog blijft en daarna een wisselvallige periode tot in het weekend van 9-10 april. En als laatste is er ook nog de verwachting dat het t/m het midden van de week na het eerste april-weekend overwegend droog blijft voor de meeste plaatsen, alleen volgende week vrijdag is de buienkans wel groter met ook een winterse bui.
– Landelijk gezien wordt het voor de kustprovincies vanaf midden volgende week wel wisselvalliger.

– TEMPERATUUR: 3e-decade maart: Tmax-normaal rond 11ºC, Tmin-normaal rond 3ºC // 1e-decade april: Tmax-normaal rond 12,5ºC, Tmin-normaal rond 4ºC // 2e-decade april: Tmax-normaal rond 13,5ºC , Tmin-normaal rond 4,5ºC.
– Tot en met het eerste weekend van april wel kans op lokaal vorst op waarnemingshoogte en de kans op grondvorst daarbij wel groter, dat alles tijdens langer aanhoudende opklaringen in de meeste nachten. Na het weekend wordt de kans op lichte vorst op waarnemingshoogte aanzienlijk groter en meest waarschijnlijk vanaf midden volgende week de koudste nachten tot lokaal -2
ºC tot -4ºC. Na het eerste april-weekend wordt de kans op (grond)vorst aanzienlijk kleiner.
– Temperaturen overdag t/m begin volgende week ruim boven normaal voor de tijd van het jaar. Na begin volgende week tot in het eerste april-weekend temperaturen onder normaal tot ruim onder normaal. In de loop van het eerste april-weekend en met name daarna temperaturen weer rond tot iets boven normaal voor de tijd van het jaar. Tot in het komend weekend een grote dagelijkse gang van de temperatuur! De koudste dagen meest waarschijnlijk volgende week donderdag t/m zaterdag met ook de koudste nachten, overdag onder de 10
ºC en in de nachten/ochtend lichte vorst.

– ZON: vrijdag rond 11 uur zon, zaterdag/zondag op beide dagen rond 10 uur zon, volgende week maandag rond 8 uur zon, dinsdag rond 4 uur zon en woensdag rond 6 uur zon. Tot en met het komend weekend wordt de kans op mist groter die mogelijk regionaal in de ochtend niet gelijk oplost.

WIND: Vanaf het weekend geleidelijk overgang naar een noordelijke wind en tot het eerste april-weekend behoudt de wind wel de noordcomponent en dat betekent wel een forse aderlating voor de temperatuur volgende week.

WAARSCHUWING: Tot en met het eerste april-weekend wel kans op (grond)vorst, met name vanaf midden volgende week een aantal koude nachten met serieuze vorst!

error: Content Protected