HomeWeerberichtweerbericht vrijdag 25 maart

weerbericht vrijdag 25 maart

Voor het actuele weerbericht klik op  WEERBERICHT KNMI

Voor meer details voor het weer klik op onderstaande links:

 WEERBERICHT NEDERLAND            TEMPERATUREN, NEERSLAG, WIND EIGEN LOCATIE            PLUIMVERWACHTINGEN

FREE-METEO            NOODWEER-BENELUX


ALGEMENE OPMERKINGEN OOSTEN VAN HET LAND:
(update vrijdag 25 maart 21:05 uur)

-NEERSLAG: De neerslag-verwachting voor volgende week voor het oosten van het land loopt nog sterk uiteen! Tot en met dinsdag verwachten alle atmosfeermodellen droog weer.
– Zo is er de verwachting dat het tot woensdag halverwege de middag droog blijft, zowel woensdag als donderdag vanaf de namiddag tot in de avond wat lichte regen/buiige neerslag. In de nacht naar volgende week vrijdag en vrijdag overdag verspreid van tijd tot tijd wat regen/buiige neerslag met daarbij ook winterse buien en de dagen daarna overwegend droog.
– Ook de verwachting t/m woensdag meest droog met alleen in de nacht naar woensdag wel wat regen/buiige neerslag. Vanaf volgende week donderdag een zeer wisselvallige periode t/m het weekend van 9-10 april, daarbij geen winterse buien.
– Als laatste is er ook nog de verwachting dat het t/m het midden van de week na het eerste april-weekend overwegend droog blijft, daarna wisselvallig.

– TEMPERATUUR: 3e-decade maart: Tmax-normaal rond 11ºC, Tmin-normaal rond 3ºC // 1e-decade april: Tmax-normaal rond 12,5ºC, Tmin-normaal rond 4ºC // 2e-decade april: Tmax-normaal rond 13,5ºC , Tmin-normaal rond 4,5ºC.
– Tot en met het eerste weekend van april wel kans op vorst op waarnemingshoogte en de kans op grondvorst daarbij wel groter, dat alles tijdens langer aanhoudende opklaringen in de meeste nachten. Na het eerste april-weekend lijkt de kans op (grond)vorst kleiner te worden, maar de nieuwste atmosfeermodellen sluiten het niet helemaal uit dat het nog steeds tot wat vorst kan komen.
– Temperaturen overdag t/m begin volgende week ruim boven normaal voor de tijd van het jaar. Na begin volgende week t/m het eerste april-weekend temperaturen onder normaal tot ruim onder normaal. Na het eerste april-weekend temperaturen weer rond tot iets boven normaal voor de tijd van het jaar.
– In het weekend nog wel een grote dagelijkse gang van de temperatuur! De koudste dagen/nachten volgende week in de tweede helft van de week.

– ZON: zaterdag/zondag op beide dagen 10 tot 11 uur zon, volgende week maandag rond 6 uur zon, dinsdag rond 4 uur zon en woensdag/donderdag rond 5 tot 6 uur zon. Tot en met dinsdag wel kans op mist die mogelijk regionaal in de ochtend niet gelijk oplost.

WIND: Vanaf het weekend overgang naar een noordelijke wind en tot het eerste april-weekend behoudt de wind wel de noordcomponent er in en dat betekent wel een forse aderlating voor de temperatuur volgende week.

WAARSCHUWING: Tot en met het eerste april-weekend wel kans op (grond)vorst, met name vanaf midden volgende week een aantal koude nachten met serieuze vorst!

error: Content Protected